Newsflash

Discontinuïteit voor Thomas Cook België & Thomas Cook Retail – Thomas Cook Retail Belgium vraagt bescherming tegen schuldeisers

“De operationele uitdagingen waarmee we de afgelopen uren werden geconfronteerd, noodzaken ons om de activiteiten van twee vennootschappen te stoppen, zijnde Thomas Cook België en Thomas Cook Retail. Daardoor verliezen respectievelijk 70 en 5 medewerkers hun baan,” aldus Jan Dekeyser (Managing Director TC België) na afloop van de ondernemingsraad deze namiddag in het hoofdkantoor van Thomas Cook België in Zwijnaarde.
“Ongeveer 36 uur geleden werden we geïnformeerd over het neerleggen van de boeken van de Thomas Cook Group Plc. Dat heeft grote gevolgen voor Thomas Cook België. Omwille van de cash-uitdagingen, was er gisteren het gerucht dat de lonen van de medewerkers voor de maand september niet zouden betaald worden. Ik bevestig dat de lonen vandaag integraal betaald werden. “

Voor de vennootschap Thomas Cook Retail Belgium zal de onderneming een WCO-procedure (wet op de continuïteit van de onderneming) aanvragen bij de handelsrechter. Dat moet de vennootschap beschermen tegen zijn schuldeisers. Voor Thomas Cook Retail Belgium werken 510 van de 600 personeelsleden en vallen tegelijk de 85 reiskantoren.

“Er lopen momenteel nog steeds diepgaande contacten met enkele geïnteresseerde partijen/investeerders om de activiteiten van het rendabele Thomas Cook Retail Belgium over te nemen,” aldus Jan Dekeyser. Dat kan in zijn totaliteit of in opgesplitste delen. Thomas Cook tracht hiermee vooral tijd te kopen om op zoek te gaan naar een blijvende oplossing. “We gaan nu de eerste stap zetten om de WCO-procedure voor te bereiden. Het is nu zaak om een plan voor te leggen aan de handelsrechtbank, daarvoor is geen specifieke deadline. Verder voeren we gesprekken met de Duitse afdeling van Thomas Cook om de verschillende mogelijkheden te bekijken, want ook daar worden nog verschillende pistes bestudeerd.”

Comments