Rail

Thalys: nieuw aanbod en design

Thalys kondigt voor 2019 een volledig vernieuwd design van de treinstellen aan. Axel Enthoven (designer) tekende samen met matali crasset het nieuwe ontwerp uit. Het aanbod, dat begin dit jaar werd herzien, zal verder evolueren met de komst van een nieuw vrijetijdsaanbod ‘Premium Mini’ in september.

Thalys bestempelt het eerste kwartaal van 2018 als “zeer positief” (reizigers +8,8%) en benadrukt de structurele dynamiek waardoor het spoorwegbedrijf het eerste halfjaar met groene cijfers kan afsluiten (reizigers +4,7 %, omzet +2,8%, voorspelling eind juni), ondanks de spoorstakingen in Frankrijk in het tweede kwartaal. De groei is zichtbaar op alle routes. De verbinding Brussel-Parijs kan opnieuw groeicijfers voorleggen (+4,5% in het 1ste kwartaal).

Premium Mini

Het nieuwe aanbod van Thalys werd in december vorig jaar volledig herzien. Vanaf september vervoegt Premium Mini het tariefgamma, speciaal bedacht voor vrijetijdsreizigers die van alle Premium-diensten willen profiteren, behalve de flexibiliteit. Zo kunnen zij bijvoorbeeld nog steeds genieten van de maaltijden, maar betalen zij een lagere prijs. De voorwaarde is wel dat ze met twee reizen. Andere nieuwe diensten vanaf september: een nieuwe Premium krantenkiosk, maar ook een nieuwe website en een nieuwe Thalys-app met verbeterde functies.

Uitbreiding van het Franse netwerk

Het oosten van Parijs zal vanaf april volgend jaar, dankzij twee nieuwe bestemmingen, Roissy-Charles de Gaulle en Marne-la-Vallée, in directe verbinding staan met zowel Brussel, Antwerpen, Rotterdam, Schiphol als Amsterdam. Op lange termijn verwacht Thalys zo’n 300.000 reizigers op deze route. Daarnaast wordt tussen Brussel en Bordeaux in juni 2019 een nieuwe Thalys Soleil ingehuldigd. Reizigers kunnen elke zaterdag met deze nieuwe zomerse treinrit in 4.07 uur reizen tussen deze twee steden.

Design: preview

Axel Enthoven heeft samen met het designadvies van de ontwerpster matali crasset de treinstellen volledig heringericht. De treinen krijgen bovendien 7% extra capaciteit. De renovatieronde zal in 2022 voltooid zijn. Als kers op de taart zullen er plaatsen voor fietsen voorzien worden in de treinstellen.

Comments