Rail

Thalys in de kleuren van de Tour de France

Een groot aantal prominenten van de Stad Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, vergezeld van Eddy Merckx, Christian Prudhomme, de CEO van Thalys, de CEO van de NMBS, en de ambassadeur van Frankrijk in België, hebben donderdagmorgen de Thalys in Brussel-Zuid, feestelijk uitgedost in de kleuren van de Tour, verwelkomd.

Na deze eerste officiële reis tussen Parijs en Brussel, met een delegatie van de Tour de France aan boord, zal het treinstel het volledige Thalys-netwerk nog tot 28 juli, de dag van de slotetappe van de Tour, doorkruisen. Zo fungeert het als ambassadeur van dit wereldwijde sportevenement, waarvan Thalys een officiële partner is voor de Grand Départ 2019.

Alvorens de delegatie het station verliet en aan zijn feestelijke programma begon, werden enkele historische foto’s genomen bij het beeld van het Atomium, voor de gelegenheid in het geel uitgedost – de kleur van de Tour.

“De Tour de France, het derde grootste sportevenement ter wereld, is een begrip voor onze Belgische, Nederlandse, Duitse en Franse reizigers, vier fietslanden bij uitstek. Met een Tourstart in Brussel en twee etappes in België vonden wij het vanzelfsprekend om dit jaar partner te zijn van de Grand Départ. De wereld van de wielersport en Thalys delen ook een belangrijke waarde: het verdedigen van duurzame mobiliteit”, zegt Bertrand Gosselin, algemeen directeur van Thalys. “We kijken ernaar uit om de reizigers met bestemming Brussel aan boord van onze treinen te verwelkomen. Zij zullen van de stad kunnen genieten in een unieke setting.”

“Thalys is de verbinding tussen Frankrijk en België, tussen Parijs en Brussel, tussen de Grand Départ van de Tour de France 2019 en de historische finish op de Champs-Elysées. Thalys heeft 1 uur en 22 minuten nodig om het traject tussen de twee hoofdsteden af te leggen. De renners zullen er in juli 85 à 90 uur over doen”, aldus Christian Prudhomme, Directeur van de Tour de France.

Comments