Bestemmingen

Thai Airways International op zoek naar nieuwe horizonten

Tijdens een networking event met alle Europese hub vertegenwoordigers in Bangkok heeft Thai Airways International zijn nieuwe structuur en strategie voorgesteld, met als slogan: Discover Brand New Sky. De tweedaagse meeting was georganiseerd met de medewerking van de Thaise Nationale Dienst voor Toerisme en de commerciële bedrijven Mastercard en Jim Thompson (Thaise zijde).

2020 en 2021 waren voor zowat alle luchtvaarmaatschappijen horrorjaren. En een aantal van hen balanceerden gevaarlijk dicht bij de (financiële) afgrond. En dat was voor Thai Airways International niet anders. Om hun toekomstplannen kracht bij te zetten en te verduidelijken, verzamelde de top van TG samen met hun Europese vertegenwoordigers in het Peninsula hotel in Bangkok.

Foto links: Knud Kevin Brandt van touroperator Kilroy Denmark, THAI Head of Sales Europe Natthakorn Chunhacha, district sales manager Belgium & Luxemburg Katrien Depauw
Foto rechts: THAI smile acting CEO Viset Sontichai, THAI director of revenue department Usana Thongkam, TCEB director meetings & incentives department Supanich Thiansing, THAI chief commercial officer Nond Kalinta, TAT deputy governor for marketing communications Siripakorn Cheawsamoot, THAI director of sales department Korakot Chatasigha, THAI director of customer & marketingdepartment Kittiphong Sansomboon

Essentie van de toekomstgerichte herstructurering is de downsizing van de maatschappij. Om te beginnen is het management gereduceerd van 700 naar 350 stafleden. Daarbij wordt er ook gesnoeid in het station management wereldwijd. Naast de staf ligt de focus op de efficiëntie van de vloot. Die wordt eveneens zowat gehalveerd. THAI verkoopt niet minder dan 24 toestellen, waaronder 2 A380. En beëindigt de leasing van nog eens 16 toestellen, waaronder 4 Airbus 380-800. Ook heel wat Boeings 777 worden van de hand gedaan. De nieuwe, verjongde vloot zal 58 toestellen tellen, waarvan 12 Airbus 350-900 en 20 Airbus 320-200 toestellen. En in 2022 staat de aankoop van 3 Boeing 777-300ER op het programma. Met deze operatie verkleint het aantal types van toestellen van 9 naar 4, wat eveneens een besparing aan onderhoudskosten betekent.

Qua netwerk verandert er eveneens een en ander. Het aantal Europese bestemmingen is opnieuw gestegen sinds november 2021 waaronder de herstart van Brussel-Bangkok met 2 vluchten per week.  Voor Australië blijft het bij 1 bestemming maar de vluchtfrequentie verhoogt van 4 naar 7 per week.  Het aantal Aziatische bestemmingen gaat van 9 naar 19, met meer dan een verdubbeling van het aantal vluchten als gevolg. De helft van die vluchten wordt uitgevoerd door zustermaatschappij Thai Smile, eveneens een lid van Star Alliance. Thai Smile staat ook in voor alle binnenlandse vluchten in Thailand, nu naar 14 bestemmingen, en het aantal wekelijkse vluchten gaat van 106 naar 280.Naast de groeiende inbreng van Thai Smile, wordt ook de samenwerking met Bangkok Airways opgevoerd.

Vanaf 2022, zullen de frequenties op alle routes worden uitgebreid, ook op de Brussel-Bangkok route, en openen opnieuw meer bestemmingen.

Wat de samenwerking met de travel trade aangaat, werkt THAI sinds mei van dit jaar onder meer met eenvoudigere tarieven, een beter sales network en betere network planning. Verder zal THAI via een partnership met de reisagenten vanaf 2022 alle pending terugbetalingen versneld proberen door te voeren. Dat alles binnen het New Chapter project.

Sinds de heropening van Thailand voor het toerisme op 1 november, is er gestadige groei merkbaar, een groei die er al was met de introductie van de Phuket sandbox deze zomer.

Voor 2022 legt THAI de absolute focus op de vluchten vanuit Europa, de Aziatische markt komt op de tweede plaats.

De absolute sterkte van het THAI-product op Europa, blijft de non-stop vluchten, waaronder de enige non-stop op de route Brussel-Bangkok. THAI vliegt op de route Brussel-Bangkok met een A350-900 met 32 stoelen in Royal Silk Class en 289 in Economy. In het kader van COVID-19 garandeert THAI de volledige vaccinatie van zijn personeel. Tijdens de vlucht wordt alle gedrukt materiaal zoals menu’s en inflight magazine vermeden en vervangen door E-menu en E-magazine.

THAI district sales manager Belgium & Luxemburg Katrien Depauw, Chairman of the Plan Administrator Thai Airways International Piyasvasti Amranand , THAI chief commercial officer Nond Kalinta

Protocol

Naar Thailand vliegen is aan een aantal voorwaarden verbonden. Centraal daarbij staat de aanvraag van Thailand Pass + Negatieve PCR test binnen 72u voor vertrek.

Reizen van Brussel naar Bangkok kan zonder lange quarantaine met het Test & Go programma (1 nacht verblijf in Bangkok). Alle informatie kan men terugvinden op de website van de Thaise Ambassade

https://www.thaiembassy.be/2020/07/09/info-for-non-thai-nationals-traveling-to-thailand/?lang=en

Belangrijk voor de aanvraag van de Thailand Pass, minimum 7 dagen voor vertrek, is dat men

  • Minstens 3 weken voorafgaand aan het vertrek in een als veilig bestemd land heeft verbleven
  • Volledig gevaccineerd is met 2 vaccins en dat minstens 2 weken voor het vertrek
  • Een bevestigde reservatie heeft van minstens één dag in een gecertifieerd SHA++ hotel in Bangkok en andere steden. De lijst van steden en hotels is beschikbaar op https://www.shathailand.com/list/

In het hotel ondergaat men dan bij aankomst nog een extra PCR test. Zodra het (negatief) resultaat bekend is (meestal tussen 3-6 u na aankomst), kan men vrij gaan waar men wil.

  • Over een reisverzekering beschikt met een dekking van minimum 50.000 USD. Deze verzekering kan ook gemakkelijk online aangekocht worden voor de periode van de reis via een Thaise verzekeringsmaatschappij: https://covid19.tgia.org/
  • Belangrijk om weten is ook dat voor wie vanuit de luchthaven van aankomst naar een andere bestemming doorreist, het ticket voor die bestemming in het originele vliegtuigticket moet begrepen zijn. Ook moet het Test & Go programma (stop-over met 1 nacht in Bangkok) gevolgd worden indien men wil doorreizen naar Phuket, Chiang Mai, Krabi, enz.

De Thailand Pass aanvragen, kan via de volgende link: https://tp.consular.go.th/en/plan

Na de bevestiging van de Thailand pass ontvangt met een QR code die men samen met een negatieve PCR test van maximaal 72 uren voor vertrek moet tonen aan de check-in van de THAI vlucht in Brussel.

Visit Thailand Year 2022

De Tourism Authority of Thailand lanceert volgend jaar het Visit Thailand Year 2022 met als slogan Amazing New Chapters. En zit dus in feite op één lijn met THAI om het land weer volop als toeristische bestemming een internationale hoofdrol te geven.

De focus van TAT ligt tijdens deze covid tijden, en zeker ook naar het post-covid tijdperk toe, op luxury and high end products. Meer kwaliteit en minder kwantiteit en minder massa toerisme kan zonder twijfel een positieve evolutie zijn. Een mooi voorbeeld daarvan is het luxueuze Pensinsula hotel aan de rivier. Dat in de rode Michelin gids van Thailand de hoogste vermelding Grand Luxury krijgt. Het hotel beschikt eveneens over een privé riviertaxi service waardoor er een perfecte link is naar het BTS openbaar vervoer net met de bekende Skytrain. Info: www.peninsula.com.

Naast de vele tophotels schenkt de Michelin gids ook de nodige aandacht aan de gastronomische topbestemming die het land en Bangkok in het bijzonder is. Niet minder dan vier restaurants in de hoofdstad krijgen 2 sterren, een twintigtal anderen een ster. Er is zelfs een street food restaurant, met name Jay Fai, dat bekroond is met een Michelin ster. Info: https://guide.michelin.com/th/en.

Een summier overzicht geven van de toeristische mogelijkheden van het land, is onbegonnen werk. Zowel qua kunst en cultuur als qua historische sites, natuur en als pure leisure bestemming is Thailand de populairste bestemming van Azië. Niet voor niets telt de populairste gids, de Lonely Planet, meer dan 800 pagina’s.

Momenteel zijn de reismogelijkheden om bekende redenen beperkt. Maar ook in en om Bangkok zijn de mogelijkheden uitgebreid. Er zijn in de eerste plaats de klassiekers als het Grand Palace, de ernaast gelegen tempel Wat Phra Kaeo en de tempel van de liggende Boeddha Wat Pho. Om de Wat Arun aan de overkant van de Chao Phraya rivier niet te vergeten.

Bangkok te voet ontdekken is een andere optie. Zo ontdekten wij Ko Ratanakosin, het historische koninklijke district aan de rivier. Waar je nu in de enge straten en steegjes kan genieten van streetart. Je kan de wandeling hier combineren met een wandeling door het kleurrijke Chinatown. Aan de overkant van de rivier heb je dan het voormalige Portugese kwartier rond de Santa Cruz kerk, waar je ook een museum kan bezoeken en nog typisch Portugees gebak kan proeven.

Op 130 km van Bangkok ligt de groene provincie Kanchanaburi. Met de gelijknamige stad die bekend is voor de bekende brug over de rivier Kwai, het oorlogskerkhof met de graven van circa 7000 geallieerde soldaten. In de omgeving kan je ook een – soms spectaculaire – rit maken over de spoorweg van de dood. Er is daarbij keuze tussen verschillende trajecten van 20 minuten tot meer dan een uur langs verschillende stations.

Perfect te combineren met een daguitstap naar Kanchanaburi is een bezoek aan het Erawan National Park. Met een wandeling naar de impressionante waterval over zeven niveaus. Vooral de Thais zelf houden ervan hier te komen zwemmen of pootje baden.

Thailand is vanzelfsprekend voor zijn wellness mogelijkheden. Een nieuw, pas een jaar geleden geopend welness resort, is RAKxa. Een luxueus resort met 62 villa’s in de groene long aan de overkant van de Chao Phraya rivier. En amper een half uurtje rijden vanuit Bangkok. Het complex, uitgerust met fietsen en elektrische wagentjes, combineert traditie en technologie. Een verblijf kan uitsluitend verbonden aan een behandeling van minstens drie dagen. Klassieke massage en hydrotherapie gaan er samen met medische en schoonheidsbehandelingen, hoogtechnologische tests en nog veel meer. Een enorm zwembad en dito tuin en een caloriearm restaurant vervolledigen het aanbod. Info: www.rakxawellness.com.

Alle (actuele) toeristische info over Thailand: https://www.tatnews.org/

https://www.tatnews.org/2021/10/quarantine-free-thailand-reopening-for-vaccinated-tourists-from-1-november-2021/?fbclid=IwAR2pfSggHRve2BJJoC7bM4JuQHdS7xmLA_8g-JKqNsDwJnAjMhc9nkCe1D8

 

Comments