Cruise

Tewaterlating Silver Dawn in Ancona

De Fincantieri-werf in Ancona heeft de Silver Dawn te water gelaten. Het vaartuig is een zusterschip van de succesvolle Silver Muse en Silver Moon. Na de afwerking komt het luxeschip met een capaciteit van 596 passagiers in november 2021 in de vaart. Daarmee breidt de vloot van Silversea Cruises uit tot tien eenheden.

Silver Moon is het vierde schip dat de Italiaanse scheepswerf bouwt voor de luxerederij. “Onze langlopende samenwerking met Fincantieri blijft grenzen verleggen in het segment van de ultra-luxueuze cruiseschepen, terwijl de voortdurende ondersteuning en expertise van de Royal Caribbean Group van onschatbare waarde is geweest voor de bouw van het schip,” aldus Roberto Martinoli, CEO van Silversea. Silver Dawn bouwt volgens de topman verder op het concept van de Silver Muse en Silver Moon. “De gasten zullen daarnaast kunnen profiteren van vele baanbrekende verbeteringen aan boord van het tiende schip van onze vloot. We kijken ernaar uit deze de komende maanden te onthullen.

Silver Dawn zal in november nog even in de Middellandse Zee varen en steekt daarna de Atlantische Oceaan over richting Fort Lauderdale. Het schip zal zijn eerste winterseizoen doorbrengen in Zuid-Amerika en steekt eind maart 2022 de oceaan opnieuw over richting de Middellandse Zee.

© foto Silversea Cruises

Comments