Aviation

‘Tenerife Alegria’: TUI doopt eerste Boeing 737 MAX op Tenerife

TUI is al op meer dan 100 vakantiebestemmingen werkzaam, waar het een langdurige samenwerking mee heeft opgebouwd. TUI wil dit partnerschap extra in de verf zetten: de nieuwe Boeing 737 MAX toestellen die de groep aankoopt, krijgen alle de naam van een bestemming en worden er ook gedoopt, waardoor ze ambassadeurs van die bestemming worden.

Het Canarisch Eiland Tenerife is één van de belangrijkste vakantieregio’s voor de TUI reizigers uit elk Europees land. Daarom kreeg het eerste van de 72 MAX toestellen die de TUI Groep zal aankopen, de naam van deze bestemming. ‘Tenerife Alegria’, de Boeing 737 MAX 8 van TUI fly Benelux met de registratie OO-MAX werd vandaag gedoopt op de Aeropuerto de Tenerife Sur Reina Sofía.

De doopmeter van het toestel is Michelle Alonso Morales, een 24-jarige zwemster die op Tenerife werd geboren.  Als tweevoudig Europees en Wereldkampioen heeft zij het toestel gedoopt met water uit de Teide, de hoogste berg van Spanje. Naast de doopmeter tekenden ook Jose Domingo Regalado Gonzalez, Burgemeester van Granadilla de Abona, en Gunther Hofman, Managing Director van TUI fly Benelux, het doopcertificaat. Officiële politici van de Canarische Eilanden waren aanwezig op de ceremonie, net als vertegenwoordigers van toeristische organisaties en van de Spaanse luchthaven operator AENA, hotelpartners van TUI op het eiland en lokale media.

Gunther Hofman: “Toerisme brengt mensen en culturen bij elkaar. Onze vliegtuigen zijn een onderdeel van de reiservaring die onze passagiers met jullie regio verbindt. Ze zijn het symbool van onze verwantschap. TUI brengt al sinds decennia reizigers naar  Tenerife. Vandaag is het eiland uitgegroeid tot één van de grootste en populairste vakantieoorden. Onze hotelgroep RIU en onze hotel brands TUI Sensatori en TUI Sensimar zijn hier vertegenwoordigd en veel medewerkers werken en wonen hier.”

Vergeleken met andere toestellen van deze grootte is de 737 MAX vooruitstrevend door een 20 percent lager brandstofverbruik en dus 20 percent lagere co2-uitstoot. Bovendien is de lawaaihinder 40 percent lager, een sterke bijdrage tot het streefdoel van de Groep op het gebied van duurzaamheid. De TUI Groep heeft zichzelf als doel gesteld om tegen 2020 de Europese luchtvaartmaatschappij  te zijn met de laagste co2-uitstoot.

Comments