Hotellerie

’t Fraeyhuis: fraai paradepaardje van Romantik Hotels

“Uiteraard hebben wij afgezien van de corona-epidemie”, zegt Joannes Logghe (operationeel manager van ’t Fraeyhuis in Brugge en tevens CD&V-raadslid), “maar als boutique hotel doen we het helemaal niet slecht en hebben we zelfs tijdens de voorbije zomer mooie cijfers gehaald en straks wordt december top.”

Door Yves Slabbinck

’t Fraeyhuis (ex-Hotel Egmond, dat grondig en ingrijpend gerenoveerd werd), eigendom van de familie Van Maele-Reso, die in Brugge nog vier B&B’s uitbaat), ligt in het schilderachtige Brugse Minnewaterpark en dit op amper een steenworp van het historische stadscentrum. Het nieuwe hotel is een absoluut pareltje en heeft alle charmes om jong en oud te verwennen en te plezieren. Het hotel (14 kamers) opende de deuren midden juli 2019 en werd anderhalf jaar later lid van Romantik Hotels & Restaurants.

“Eigenlijk zijn we als hotelier ietwat koppig en zelfs eigenwijs, maar het is een beslissing waarover we nog steeds in de wolken zijn”, benadrukt Joannes Logghe, “want bij dit samenwerkingsverband staat genieten hoog in het vaandel. Het is bovendien een sterk merk en een uitstekend product, wat zeer zeker ook de jongere generatie aanspreekt.”

Annelies Bakker, consultant Romantik Hotels & Restaurants, opgericht in 1972 door 8 hoteliers uit Zuid-Duitsland, heeft inmiddels 200 leden in 9 Europese landen. “Onze hoteliers zijn ook steevast eigenaar van hun viersterrenhotel, zorgen steeds voor een gepersonaliseerde service en beschikken over een culinair aanbod om u tegen te zeggen. We hebben daarenboven 18 hotelrestaurants met 1 Michelinster en 2 met 2 van die dingen. Meer dan 60 restaurants hebben een Gault&Millau-vermelding en 15 zijn Bib Gourmand. Een uitstekende keuken en een interessante wijnkelder zijn zeker ingrediënten die bij jong en oud tot de verbeelding spreken.”

Rebranding

Begin dit jaar heeft Romantik Hotels een rebranding operatie uitgevoerd, waarbij de nadruk is gelegd op de beleving van de gast en de speciale momenten in hun leven. De uitbreiding van het aantal aangesloten B&B’s is een verdere stap gezet in de differentiatie waarbij uitbreiding wordt gezocht van onder meer Pearls by Romantik (upscale vijfsterren hotels), Romantik B&B’s, Romantik Chalets en mogelijk andere groepen. Traditie, geschiedenis, kwaliteit en warme gastvrijheid, zijn nog altijd basisbegrippen bij Romantik Hotels.

In The Mood

Annelies Bakker (consultant Romantik Hotels & Restaurants) en Joannes Logghe (operationeel manager Romantik Boutiquehotel ’t Fraeyhuis).

“Natuurlijk vallen onze luxueuze kamers in de smaak van onze gewaardeerde gasten”,  aldus nog operationeel manager Joannes Logghe van ‘t Fraeyhuis, “maar sedert we onze brasserie ‘In The Mood’ hebben geopend is de totaalbeleving nog intenser geworden. Wie bij ons enkele dagen verblijft is minstens ook éénmaal verwend geworden in ons restaurant. In de zomer kan ook buiten worden gegeten want we beschikken nu eenmaal over een grandioos terras dat ’s avonds feeëriek verlicht wordt.”

“Voor de Breidelstad zijn wij sowieso een atypisch hotel want wij moeten het niet van groepen hebben, maar veeleer van individuele klanten die tuk zijn op pure verwennerij. Lekker slapen, een fris ontbijt, prima eten, ontspannende momenten, privé parkeergelegenheid, enz. zorgen ervoor dat onze bezettingscijfers – ook in deze moeilijke tijden – vrij bevredigend zijn. Overigens zien de boekingen voor december en de eindejaarsfeesten er nu al vrij indrukwekkend uit. We liggen dit jaar bovendien op het Wintergloed-parcours en straks ook vlakbij de duurzame ijspiste in het Minnewaterpark en dat zijn al evenzeer pluspunten voor onze gasten. Binnenkort gaat de nieuwe Beurs- en Congreshal open en ook de aangekondigde komst van Brusk, een nieuw kunstmuseum in de binnenstad, opent wellicht nieuwe mogelijkheden voor de gehavende sector.”

Het  verhaal van ’t Fraeyhuis is evenwel enigszins in tegenspraak met wat tal van andere collega’s te vertellen hebben want de coronacrisis blijft zwaar inhakken op de logiessector en veel Brugse hoteliers likken vandaag nog altijd hun wonden.

“Blijven hopen!”

“Als het aantal Covidbesmettingen en ziekenhuisopnames niet blijft stijgen, hebben wij een gematigde hoop op een redelijk succesvol eindejaar”, zegt Dimitri Thirion (voorzitter Brugse Hotelvereniging en tevens uitbater van het Brugse stadshotel Jan Brito).

“Zoals het er nu naar uitziet halen we in december wellicht een bezetting van 30 procent, weliswaar amper de helft van wat we normaliter van deze feestmaand zouden mogen verwachten. De voorbije zomer was toch enigszins hoopgevend met bezettingscijfers om en bij de 50 procent in een aantal van de ongeveer 120 Brugse hotels. De belangstelling vanuit de buurlanden Frankrijk, Duitsland en Nederland is redelijk, maar het zijn vooral de intercontinentale klanten die wegblijven alsook de Britten die zuchten onder de strenge beperkingen.”

 Romantik Boutiquehotel ’t Fraeyhuis  (7/7 open)

AdresMinnewater 15, 8000 Brugge

Telefoon050/96.03.01 en 0473/23.02.78

Website: www.fraeyhuis.be en https://tinyurl.com/Fraeyhuis

E-mail: info@fraeyhuis.be

Info en reserveren: www.romantikhotels.com

Eerstdaags wordt een speciale tool voor reisbureaus en reisagenten opgestart waar agenten een commissie kunnen krijgen.

Comments