Cruise

Swan Hellenic verplicht Covid-vaccinaties voor bemanning

Swan Hellenic is de volgende rederij die aankondigt dat haar bemanning moet gevaccineerd zijn tegen het Covid-virus. De verplichte inenting maakt deel uit van de medische vereisten die de crew moet volgen voor de inscheping. Het vaccineren zal gebeuren in de recruteringscentra of in de thuislanden van de bemanningsleden.

“Deze belangrijke beslissing om het personeel en de gasten op de nieuwe ijsklasse-schepen te beschermen, vormt een aanvulling op het toonaangevende pakket gezondheidsmaatregelen om aan boord een veilige omgeving te garanderen”, zegt de rederij in een mededeling. Swan Hellenic lanceert in november haar eerste expeditieschip SH Minerva.

Enkele dagen geleden kondigde de Royal Caribbean Group aan dat alle bemanningsleden bij Royal Caribbean International, Celebrity Cruises en Silversea Cruises een coronavaccinatie moeten voorleggen voor ze aan boord komen. Ook Norwegian Cruise Line Holdings heeft al aangegeven dat ze van plan is deze verplichting in te voeren voor Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises en Regent Seven Seas Cruises. Zowel Royal Caribbean als Norwegian bestuderen de mogelijkheid om deze regel uit te breiden naar de gasten. Saga Cruises, American Queen Steamboat Company en Victory Cruise Lines hebben al een verplichte vaccinatie aangekondigd voor crew en passagiers.

© rendering Swan Hellenic

Comments