Cruise

Swan Hellenic start bouw tweede cruiseschip

Swan Hellenic heeft op Helsinki Shipyard de kiel gelegd voor haar tweede expeditieschip. Dat gebeurde met de traditionele muntceremonie in aanwezigheid van vertegenwoordigers van de rederij en de werf. De bouwblokken worden in Oost-Europa samengesteld en vanuit Klaipeda per schip overgebracht naar de werf in Finland. Het zusterschip van de SH Minerva krijgt de naam SH Vega mee. Die verwijst naar het eerste schip dat door de Noordwest Passage heeft gevaren.

SH Vega wordt 113 meter lang en zal net als het eerste schip beschikken over 76 kajuiten en suites, de meeste met balkon. Het schip zal plaats bieden aan 152 passagiers en 120 bemanningsleden. De oplevering is gepland voor april 2022 of zo’n vijf maanden na de SH Minerva. Eind 2022 volgt nog een derde, iets groter zusterschip.

Alle vaartuigen in de reeks behoren tot de Polar Class 5-ijsklasse en worden uitgerust met een ijsversterkte romp, hybride motoren en batterijen om deels emissievrij te kunnen varen. Volgens de rederij zijn de expeditieschepen ontworpen voor extreme weersomstandigheden, van zwaar ijs in de poolgebieden tot de hitte en vochtigheid van de tropen en zullen ze de gevoelige ecosystemen respecteren van de ongerepte regio’s die ze verkennen.

© foto Swan Hellenic

Comments