Cruise

Swan Hellenic Minerva gedoopt in Helsinki

Op Helsinki Shipyard werd tijdens een plechtigheid in beperkte kring de SH Minerva gedoopt. Het eerste schip van Swan Hellenic verlaat volgende week de Finse werf en zal vanaf eind dit jaar in Antarctica varen. De viering volgt op de wereldwijde verstoringen van de toeleveringsketen en recente pieken van Covid 19-gevallen in Finland. Hierdoor moest Swan Hellenic de moeilijke beslissing nemen de start van het inaugurele seizoen van de Minerva uit te stellen.

Jonas Packalén, projectmanager Helsinki Shipyard: “We zijn blij om deze dag eindelijk te zien, na de vele uitdagingen die onze taak ver van gemakkelijk maakten.” In een mededeling zegt de rederij dat ze er de voorkeur aan gaf twee afvaarten te annuleren in plaats van het risico te nemen op allerlei wijzen compromissen te moeten sluiten die een invloed zouden hebben op de kwaliteit en veiligheid.

Swan Hellenic werd in juli 2020 opnieuw gelanceerd en wil de geest van culturele expedities verderzetten die het bedrijf pionierde in de jaren ‘50. De nieuwe eigenaars bouwen verder op de Britse roots van de rederij en willen gasten de mogelijkheid bieden om ‘te zien wat anderen niet zien’.

SH Minerva en het zusterschip SH Vega dat in april 2022 volgt, zijn vijf sterren polaire PC5-ijsklasse expeditieschepen. Ze bieden plaats aan 152 gasten, verdeeld over 76 ruime suites en passagiershutten, de meeste met grote balkons. Eind 2022 lanceert de rederij een iets groter PC6-schip voor 192 gasten. Alle drie de nieuwe schepen hebben drie eetgelegenheden en worden gebouwd in volledige overeenstemming met de SOLAS Safe Return to Port-vereisten. De bemanning omvat een expeditieteam bestaande uit deskundige gidsen, sprekers en docenten. Met respectievelijk 120 en 140 crewleden beschikken de schepen over bijna evenveel bemanningsleden als gasten, wat het hoge niveau van attente, persoonlijke service weerspiegelt.

SH Minerva komt op 22 december in Antarctica in de vaart. Vanaf februari 2022 vaart het schip in Zuid-Amerika. Het volgt de westkust van het Amerikaanse continent tot Alaska en bezoekt volgende zomer Kamchatka, de Aleoeten, Koerilen en het Russische Verre Oosten. Het zusterschip SH Vega bezoekt tijdens het zomerseizoen 2022 onder meer Schotland, IJsland, Spitsbergen en Siberië.

© foto Swan Hellenic

Comments