Cruise

Swan Hellenic legt kiel voor SH Minerva

Helsinki Shipyard heeft de kiel gelegd voor het eerste schip van Swan Hellenic. Het expeditieschip krijgt de naam SH Minerva mee, een verwijzing naar het eerste schip dat in opdracht van het iconische bedrijf werd gebouwd. De naam verwijst tevens naar de Romeinse godin van creativiteit en wijsheid. Volgens CEO Andrea Zito is er geen betere manier voor de heropstart van het bedrijf om de pioniersgeest van Swan Hellenic weer naar de oceanen te brengen.

Swan Hellenic werd in de jaren ’50 van de vorige eeuw opgericht. Na een aantal veranderingen van eigenaar legde het Britse bedrijf in 2017 de activiteiten stil. In juli van dit jaar startte een investeringsmaatschappij Swan Hellenic opnieuw op. De initiatiefnemers willen de gasten plaatsen laten ontdekken waar andere rederijen niet komen. Dat zal gebeuren met twee ijsversterkte Polar Class 5-expeditieschepen. De SH Minerva komt in november 2021 in de vaart en zet voor haar eerste winterseizoen meteen koers naar Antarctica. In april 2022 levert de Finse scheepswerf het zusterschip op.

De expeditieschepen zullen 113 meter lang zijn en plaats bieden aan 152 gasten, verdeeld over 76 ruime kajuiten en suites. De meeste zullen over een eigen balkon beschikken. 120 personeelsleden moeten instaan voor een gepersonaliseerde dienstverlening. De milieuvriendelijke schepen worden aangedreven door hybride motoren met katalysatoren en zijn tevens uitgerust met batterijen.

© foto Swan Hellenic

Comments