Touroperating

Sunweb en Corendon voortaan bij SGR

In een persbericht meldt Tim Van den Bergh, CCO Sunweb Group, dat het Garantiefonds Reizen het verzekeringscontract met Sunweb Group Belgium per 31 december 2019 heeft opgezegd.

“In de afgelopen maanden is er in België veel te doen geweest rondom de insolventieverzekering GFG en de daaraan ten grondslag liggende regelgeving op het gebied van verzekeren (Nationale Bank België) voor reisorganisatoren/doorverkopers in België. Op basis van deze ontwikkelingen heeft het GFG recent het verzekeringscontract met onder meer Sunweb Group Belgium opgezegd per 31 december 2019,” aldus Tim Van den Bergh.

Sunweb Group Belgium en Sunweb Group GmbH CH (met operationele zetel in Zwitserland) voeren om deze reden vanaf 1 januari 2020 enkele aanpassingen door om op Belgisch en Europees vlak in regel te zijn aangaande de reis- en insolventiewet.

“Belgische consumenten die op de Belgische websites van Sunweb Group GmbH een pakketreis boeken doen dit vanaf 1 januari 2020 rechtstreeks bij Sunweb Group GmbH (Zwitserland), die optreedt als organisator op de Belgische markt via haar website(s).  De reizigers zullen ook rechtstreeks betalen aan Sunweb Group GmbH en dit op een Belgische bankrekening van Sunweb Group GmbH die over een insolventieverzekering beschikt bij ‘SGR’,
de Stichting Garantiefonds Reisgelden in Nederland.”

Sunweb Group Belgium zal vanaf 2020 niet meer fungeren als doorverkoper van Sunweb Group GmbH maar enkel als serviceorganisatie. In deze hoedanigheid zal Sunweb Group Belgium wel te allen tijde het contactpunt blijven voor de consument.

Vanaf 1 januari 2020 is nu ook Corendon België onder dak bij het Nederlandse ‘SGR’ voor zijn insolventieverzekering. Tot op 31 december 2019 was Corendon nog verzekerd bij het Belgische Garantiefonds Reizen. Corendon verandert in dit perspectief ook zijn modus operandi, waarover de Belgische reisagenten twee weken geleden al werden geïnformeerd. Tot 31 december van vorig jaar boekte de reisagent/klant traditioneel bij Corendon/Beltur België. Vanaf 1 januari 2020 boekt de Belgische reisagent/klant rechtstreeks bij Corendon International Travel Nederland, die weliswaar over een Belgische bankrekening beschikt. Net zoals dat het geval is bij Sunweb zal de Belgische afdeling van Corendon in de nieuwe constellatie opereren als een serviceorganisatie.

Comments