Analyse, Studiereis

Sunny Cars: Managersreis Catalonië 2019

Door Laurent Versin, Staff Reporter Travel Magazine

Van 13 tot 15 mei organiseerde Sunny Cars in samenwerking met Toerisme Catalonië en Passion Events de vierde editie van de managersreis. Dit jaar gingen zo’n 20 managers en kantoorhoofden naar de Spaanse regio Catalonië… met de huurwagen natuurlijk! 

On the road again

De managersreis werd dit jaar begeleid door Olivier Giacomini (head of sales België & Frankrijk – Sunny Cars), Rafael Perez (district sales manager) en Renske Mijderwijk (marketing coordinator B2B events & joint promotions). Na de vlucht met Brussels Airlines naar Barcelona, werden de splinternieuwe huurwagens (BMW X1) opgehaald, waarmee de groep naar het Catalaanse hinterland reed. De GPS bracht hen naar het hotel Gran Claustre in Altafulla. De deelnemers maakten zo meteen kennis met de goede staat van de wegen en de prachtige landschappen onderweg. Het werd al snel duidelijk: deze regio leent zich perfect voor een mooie reis, waarbij de huurwagen de show steelt!

Het programma van de reis was een gevarieerde mix van ontspannende activiteiten en informatiesessies over de producten van Sunny Cars. De eerste sessie was een algemene presentatie van Sunny Cars, met cijfermateriaal en over de autoverhuurder die zelf geen enkele wagen bezit.

De trip werd verder gezet richting de Romeinse stad Tarragona, getipt door de Toeristische Dienst van Catalonië, de partnerregio voor deze reis. Tarragona is een historische stad die elk jaar op een stijgend aantal bezoekers mag rekenen maar zijn limieten kent en niet in de voetsporen van bijvoorbeeld Barcelona wil treden, waar het toerisme uit zijn voegen barst.

Volle vaart vooruit!

De tweede dag werden de deelnemers in kleine groepjes verdeeld voor een speeddate sessie. De managers en kantoorhoofden kregen daarbij de nodige verkooptools aangereikt om de verkoop van Sunny Cars te boosten. Welke middelen kunnen we inzetten om Sunny Cars ‘top-of-mind’ te maken in het kantoor? Ook werden er enkele belangrijke en leuke weetjes over Sunny Cars met de agenten gedeeld.

Verder die dag ging het de avontuurlijke kant op, met Kayak Natura & Aventura in Sant Carles de la Ràpita. Per kajak kruisten de managers een stuk van de Alfaques-baai, aan de monding van de Ebro-delta, om uiteindelijk aan te meren in Musclarium voor de lunch.

Op het menu: een selectie van het beste wat de zee te bieden heeft, en dat allemaal ter plaatse gevangen. Het Musclarium is eigenlijk een mossel- en oesterkwekerij… verser dan hier kan je ze moeilijk vinden.

De reis zette zich verder, richting Miravet. Na een snelle fotostop bij het kasteel met uitzicht op het dorp, genoten we nog enkele kilometers van de landschappen en de wegen. We stopten aan Celler Masroig, in de befaamde Priorat wijnstreek, voor een bezoek aan de wijnkelders.

Na de laatste nacht in de mooie kamers van Gran Claustre, reden we met de wagen naar Barcelona, maar niet vooraleer we een klein ommetje maken naar Finca Viladellops, een familiaal gerunde wijngaard, te midden van de druivenranken en olijfbomen. De ideale setting voor een brainstorm sessie rond de thema’s duurzaamheid, de nieuwe generatie, de uitdagingen waar onze sector voor staat,… De managers brachten heel wat elementen aan zodat Sunny Cars zich ook kan blijven verbeteren. Meer elektrische wagens, minder papier (reeds gestarte overgang naar digitaal), meer zekerheid/garantie op de gevraagde modellen, meer promomateriaal beschikbaar stellen voor de kantoren, de klanten meer inlichten over de impact van hun vakantie op het milieu,…  Tot slot werden we uitgenodigd voor een leuke wijnproeverij.

Laatste rechte lijn naar Barcelona. We bezochten er hotel Barcelona 1882, een viersterren designhotel met een knipoog naar vroegere tijden. Op twee passen van de Sagrada Familia die we vanop de rooftop van het hotel konden bewonderen. Om onze reis in schoonheid af te sluiten alvorens terug naar België terug te keren, maakten we een wandeling in de stad.

Sunny Cars: een zonnige toekomst

Sunny Cars werd 28 jaar geleden opgericht, en is intussen uitgegroeid tot een van de grootste autoverhuurders in Europa. Het is belangrijk te melden dat het bedrijf erg rekent en inzet op de indirecte verkoop, en 70% van de verkoop B2B realiseert. En deze strategie werkt, want België heeft in boekjaar 2017-2018 een sprong van 12,40% in het aantal boekingen gerealiseerd! Olivier Giacomini & Rafael Perez: “Er zijn nog steeds heel wat kantoren waarvan het potentieel onbenut is, voornamelijk in Wallonië. Slechts 28% van de reservaties in België wordt gerealiseerd door Waalse kantoren, de overige 72% wordt bij Nederlandstalige kantoren geboekt.”

Wat de bestemmingen betreft, kiest het Sunny Cars cliënteel nog steeds het meest voor Spanje, voor Italië, de Verenigde Staten, Portugal en Frankrijk. Dat 58% van het cliënteel leisure is, verklaart deze top 5.

Sunny Cars blijft zich verder ontwikkelen en vernieuwen. De mobile voucher en garantie bieden op het gevraagde model zodat de klant voor geen verrassingen komt te staan (op 30 bestemmingen), zijn maar twee voorbeelden hiervan. Dan is er ook nog de mogelijkheid om een online pre-check-in te doen, waardoor alle extra administratie die ter plaatse geregeld moet worden, wordt vermeden en klanten dus nog sneller kunnen genieten van hun vakantie.

Managers aan het woord

Ludwig Töpke (Globus Reizen, Merelbeke): “Net zoals vele collega’s had ik meermaals Barcelona bezocht, de toeristische trekpleister van Catalonië, maar was de kuststreek en het hinterland voor mij onbekend terrein. De formule om dit met een huurwagen te ontdekken, is dus ideaal. Op de organisatie van een boeiende studietrip heeft Sunny Cars een patent en ook deze was niet anders: diverse activiteiten afwisselen met product- en sectorgebonden presentaties die bovendien interactief worden georganiseerd. Daarbij nog een prima culinair sausje en alle ingrediënten voor de perfecte managersreis zijn aanwezig. Dus vanwege mij, een pluim voor Renske, Raf en Olivier!”

Sabine Schaeken (Oranjetours, Putte): “Ik vond de bestemming zeer goed gekozen, iedereen is al wel eens in Barcelona geweest maar de mooie natuur van de regio was voor mij onbekend terrein. Een huurwagen was hier zeker ook noodzakelijk, wat de stelling van Sunny Cars bevestigt: Met een huurwagen zie je echt meer!”

Iris Vangeel (Selectair Axis Travel, Kortenberg): “Er was een mooi evenwicht tussen Business en Pleasure. Er werd op een aangename manier de focus gelegd op de sterke punten en meerwaarde van een huurwagen tijdens eender welk type vakantie. Niet enkel tijdens een rondreis maar ook op een traditionele all-in familievakantie is dit zeker een meerwaarde en vaak goedkoper dan losse excursies die ter plaatse kunnen worden geboekt. Wij stellen de optie op kantoor al voor, maar ik moet toegeven dat dit veel intensiever zou kunnen. De begeleiding van Sunny Cars was fantastisch, we zijn verwend geweest van begin tot einde! Ik wil dan ook een woordje van dank plaatsen aan zowel Renske, Olivier als Raphael voor de perfecte organisatie.”

Wie, wat, waar?

Bestemming: Spanje, Catalonië (Barcelona, Altafulla, San Carles de la Ràpita, Miravet, El Masroig, Tarragona, Viladellops).

Wanneer: 13 – 15 mei.

Organisatie: Sunny Cars, in samenwerking met de Catalaanse Dienst voor Toerisme, Toerisme Terres de l’Ebre, Toerisme Costa Daurada, Toerisme Tarragona en Toerisme Priorat.

Carrier: Brussels Airlines (Brussel-Barcelona).

Hotels: Hotel Gran Claustre (4*) in Altafulla en Hotel Barcelona 1882 (4*).

Deelnemers: Marie Vankueken (Travel Experts), Géraldine Verhelst (Folies Voyages, Moeskroen), Laura Scolas (Connections Waterloo), Anne-Sophie Petit (Connections Namen), Violène Arnould (Connections Elsene), Alain Deguite (BT Holidays Binche), Gaelle Grande (Travel Experts), Marijke Vanluchene (Uniglobe Smart Travel, Gent), Inge Bracke (Jempi Reizen Lochristi & Destelbergen), Iris Vangeel (Selectair Axis Travel, Kortenberg), Tine Vande Walle (Tielt Travel, Tielt), Sabine Schaeken (Oranjetours, Putte), Sandy Donck (TUI Kortrijk), Eveline Vermeulen (Selectair Maldo Reizen, Maldegem), Edward Sarlée (Sarlée Reizen, Hasselt), Ludwig Töpke (Globus Reizen, Merelbeke), Sofie Ligtvoet (TUI België) en Chantal Hermans (C.I.C Voyages, Brussel).

Begeleiding: Olivier Giacomini, Rafael Perez en Renske Mijderwijk.

Meer info via www.sunnycars.be

Vind hier alle foto’s van de reis terug.

Comments