Car rental

Sunny Cars: op naar 900.000 autohuurreserveringen

“We willen dat er een 9 voor staat.” Kai Sannwald, oprichter en CEO van Sunny Cars, heeft een duidelijk doel voor ogen. In het huidige boekjaar, dat van november 2019 tot eind oktober 2020 loopt, moet voor het eerst het aantal van 900.000 boekingen worden overschreden. De actuele trend in zomerboekingen toont dat Sunny Cars op koers ligt.

Het management van Sunny Cars vertelde donderdag tijdens een rondetafelgesprek in Haarlem, waarbij vakjournalisten uit Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, België – waaronder Travel Magazine – en Nederland aanwezig waren, dat de start van het boekjaar 2020 veelbelovend is. “Vorig jaar was wisselend, met ups en downs, maar voor komende zomer zien we een sterke stijging in het aantal boekingen voor de belangrijkste bestemmingen”, aldus Sannwald.

“In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is het aantal boekingen gemiddeld met 18% gestegen”, zegt Hans Knottnerus, managing director Sunny Cars Nederland, België en Frankrijk. Uit de cijfers van de autohuurspecialist blijkt dat Griekenland het meest groeit (+29%). Het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk staan respectievelijk met 25% en 24% op de tweede en derde plek. Andere stijgers zijn Canada (+22%), Kroatië (+19%), Spanje (+18%), Italië (+14%), de Verenigde Staten (+12%) en Zuid-Afrika (+12%).

“Onze strategie is om klanten te inspireren en positief te verrassen, zodat ze blijven terugkomen.” De zogeheten ‘Customer Centricity’ (een sterke focus op de klantervaring) staat centraal in de strategie van de gehele Sunny Cars Groep. “We hebben grote plannen voor de verdere ontwikkeling van onze producten en diensten, zodat die voor onze klanten nog transparanter worden.”

Een ander belangrijk thema is de employer branding. Sinds 2017 zijn er ruim 30 nieuwe medewerkers aangenomen en sinds begin dit jaar is Sunny Cars een gecertificeerd opleidingsbedrijf. Daarnaast is er flink geïnvesteerd in de kantoren. In Nederland is Sunny Cars in oktober 2018 verhuisd van Hoofddorp naar Haarlem. “We hebben moderne werkplekken gecreëerd waardoor onze medewerkers nog flexibeler kunnen werken”, vertelde Knottnerus aan Travel Magazine. Ook de Duitse werknemers krijgen een nieuw kantoor, de verbouwing in München is in volle gang. Naar verwachting is de verbouwing in juni 2020 afgerond.

Spanje is nog altijd topfavoriet in alle markten, blijkt uit de cijfers van Sunny Cars: met stip zijn er op deze bestemming de meeste auto’s verhuurd. Naast deze favoriet zijn in de top tien landen Kroatië (24%), Canada (19%) en Curaçao (16%) de grootste stijgers. Ook Marokko, IJsland en Cyprus worden steeds populairder.

Hans Knottnerus lichtte tijdens het rondetafelgesprek toe dat de extra services, die bovenop de all-in autohuur formule geboekt kunnen worden, steeds populairder worden. “Het servicebewustzijn is bijzonder hoog in België en Nederland, er is vanuit die markten vooral veel vraag naar het huren zonder creditcard.” Dit is een dienst die alleen door Sunny Cars wordt aangeboden. De autohuurspecialist neemt bij deze service het risico van de borg volledig over en staat garant bij de lokale wagenparkaanbieder. Populair is ook het overslaan van de wachtrij. Deze zogeheten fastlane service staat op de tweede plek van meest geboekte services.

Kai Sannwald, oprichter Sunny Cars en Hans Knottnerus, managing director Nederland, België en Frankrijk hebben dit jaar een nieuw boekingsrecord in het vizier.

© Sunny Cars

Comments