Analyse, Studiereis

Studiereis ExpairTours Griekenland

Een programma boordevol verassingen

ExpairTours ging met 20 reisagenten naar Griekenland om hen er te laten kennismaken met Athene en de Peloponnesos. Deze studiereis, die plaatsvond van 24 tot 28 april, ving aan in Athene, na de vlucht met Brussels Airlines vanop Brussels Airport. Het programma dat werd samengesteld door ExpairTours had mooie verrassingen in petto! De groep was nog maar pas geland en er stond ons al een bus op hen te wachten die de groep naar het centrum van de stad bracht. Om terug een beetje op krachten te komen, werden we verwacht in een traditionele Griekse taverne: Taverna Trikliko Neos Kosmos, waar we enkele heerlijke lokale gerechten konden uitproberen. Vervolgens ging het naar de Akropolis van Athene, het symbolische hart van de stad. De dag werd afgesloten in Grecotel Pallas Athena 5*, waar de reisagenten de Griekse gastvrijheid mochten ervaren en eveneens de voeten onder tafel mochten schuiven voor een heerlijke maaltijd

De tweede dag stond de Peloponnesos op het programma. Na een korte stop aan het kanaal van Korinthe, bracht de bus ons naar Epidaurus, aan de noordoost kust van het schiereiland, voor een bezoek aan de antieke site gewijd aan de god Asklepios (Griekse god van genezing). Vervolgens ging het richting Nauplion, waar we in Amalia Nafplio 4* genoten van een uitgebreid buffet.  Op slechts enkele minuten van het complex, konden we genieten van Voidokilia Beach, één van de mooiste stranden ter wereld!

De volgende dag bezochten we de oude site van Olympia, en het spectaculaire stadium waar in de Oudheid de Olympische Spelen plaatsvonden. De laatste dag stond voornamelijk in het teken van hotelbezoeken in de regio van Kalamata, in het zuiden van de Peloponnesos. Maar ook Methoni Castle werd niet overgeslagen. Na een heerlijke maaltijd in Grecotel Filoxenia 4* in Kalamata, genoten de reisagenten van de laatste uurtjes onder de Griekse zon, alvorens terug huiswaarts te keren!

ExpairTours stelt in zijn brochure verschillende rondreisideeën voor in de Peloponnesos, met vertrek vanuit Athene of Kalamata. Olivia Caëls (head of production Greece bij ExpairTours): “We raden aan om deze regio met de wagen te verkennen. ExpairTours stelt rondreizen voor van 8, 10 of 15 dagen met de huurwagen vanuit Athene of de luchthaven van Kalamata. De directe vluchten vanaf Brussel naar Kalamata worden wekelijks uitgevoerd op zaterdag.”

Ode aan de klassieke oudheid

In Athene reis je terug in de tijd! Het bezoek aan de Acropolis en het museum zijn een echte must voor iedereen die een bezoek plant aan de Griekse hoofdstad. Andere bezienswaardigheden op de Peloponnesos zijn het Heiligdom van Asklepios, het theater van Epidaurus en Olympia.

Grecotel Pallas Athena 5*

De reisagenten werden enorm gastvrij ontvangen in het Grecotel Pallas Athena, een vijfsterren boetiekhotel middenin het historische centrum van Athene. Bij aankomst stond een frisse welkomstcocktail te wachten en het avondmaal dat voorgeschoteld werd, benaderde de perfectie. Bovenop de uitstekende hospitality en service van het Pallas Athena wordt ook aan families gedacht met de ‘grafitti guestrooms’ met z’n hippe muren bestaande uit kleurrijke taferelen waarop de Smurfen, Spiderman of Kuifje te zien zijn. Elke kamer is uniek en vervoert je met zijn prachtig decor en comfort. Het ontbijt biedt een waaier aan culinaire verrukkingen die zowel binnen als buiten op het terras kunnen verorberd onder de opkomende zon.

Costa Navarino Resort 5*

Ook de drie dagen die doorgebracht werden in het Costa Navarino Resort 5* waren fantastisch. Het moderne resort bestaat uit twee complexen, langs de ene kant het Westin Resort, met familiekamers en langs de andere kant het luxueuze Romanos voor de veeleisende klant op zoek naar kalmte en rust. Het resort is een echte lust voor de zintuigen met zijn verschillende infinity pools of zwembaden met watervallen, een fitnesszaal uitgerust met de laatste nieuwe toestellen, een spa die verkozen werd tot de beste in Europa voor luxeresorts met verschillende kuren en een kapsalon. Daarnaast zijn er nog een cinemazaal, een waterpark met verschillende glijbanen, maar liefst twee golfterreinen met 18 holes grenzend aan de zee en enkele tennispleinen en andere raketsportterreinen met mogelijkheid om lessen te nemen. Maar daar stopt het niet, er is een privéstrand op vijf minuten wandelen van het resort met ligstoelen en een loungebar, een Amerikaanse ruimte met bowling, biljart, basket- en volleyvelden en een Amerikaans buffet. Om het duizelingwekkende lijstje af te sluiten is er ter plaatse ook een museum waarin de lokale fauna en flora voorgesteld wordt en zijn er uiteraard verschillende restaurants en bars (Grieks, Lebanees, Japans,…). Het volledige resort is in harmonie met de natuur. Je kan het hele resort te voet verkennen via de weggetjes tussen bloemen en planten en onder de fluitende vogels. Het ontbijtbuffet is er om duimen en vingers bij af te likken. Ook voor wie liever eens de omgeving verkent, zijn er in de nabijheid twee dorpjes met bars en tavernes langs de kustlijn. Alle kamers en suites bieden een groot comfort met telkens een privéterras en bij sommige kamers hoort zelfs een privézwembad. Kortom: een droomresort voor zowel families als koppels.

Goed gevoel naar huis

Het programma georganiseerd door ExpairTours voor de reisagenten viel bij iedereen in de smaak. De overgrote meerderheid van de reisagenten kende de regio niet zo goed voor vertrek en ze zijn verleid door de schoonheid ervan. De groene regio herbergt watervallen, bronnen en wijngaarden. Een uitzonderlijk landschap met een combinatie van heuvels, bergen en strand en zee.

Camille Ménart (Voyages Marin): “Het programma was zeer evenwichtig samengesteld met een combinatie van hotelbezoeken en het ontdekken van de regio. Hopelijk draagt het toerisme ook bij tot een nog beter behoud en ontsluiting van de geschiedkundige schatten uit de Griekse oudheid. Zo kan je een nog beter beeld vormen van hoe het er toen aan toe ging.”

Joëlle Outers (Degen Travel): “Ik werd volledig verleid door de prachtige natuur en landschappen van de regio. Ik had zo’n weelderige natuur niet verwacht. Ik was eveneens aangenaam verrast door de Griekse gastvrijheid. De kers op de taart was het Costa Navarino waar we drie nachten verbleven, echte klasse. Het zal verschillende types klanten bekoren dankzij zijn drie verschillende kamertypes. Ik raad deze bestemming echt aan in een rondrit voor je nieuwsgierige klanten.”

Greetje Van Gils (Tramontana): “De Peloponnesos heeft ook mij als bestemming overweldigd met zijn natuurpracht. De regio is ook minder toeristisch dan ik dacht. Hoewel onze tijd beperkt was hebben we heel wat historische sites kunnen bewonderen. Elk bezoek was interessant op zijn manier, maar het bezoek aan de Olympiasite spande de kroon mede dankzij de uitzonderlijke gids.”

Wie, wat, waar?

Wanneer: 24 – 28 april 2018

Bestemming: Athene en de Peloponnesos

Deelnemers: Greetje Van Gils (Tramontana), Katrien Deroo (4Disa Travel), Anneke Gutterman (Check In For The World), Marie Lambrecht (Roelant Reizen), Kathleen De Kesel (Reizen Nobels), Sarah Laurent (Voyages Leroy), Camille Menart (Voyages Marin), David Lipani (Baseclea Voyages), Alyssa Calay (Neosphere), Carlone Verdeyen (Pure Travel), Manon Cambier (Anderlues Tourisme), Stéphanie Petracin (BT Holidays), Alexantra Rousseau (Travel Expert), Sarah Vause (Itinerance), Sylvie Droulez (Vullivair), Joëlle Outers (Degen Travel), Malika Houffi (Omnia Travel), Sandrine Doukas (Keller Tourisme), Ariana Pichon (Ath Shopping) en Jérôme Cornil (Cap Soleil)

Sarah LAURENT (Voyages Leroy), Camille MENART (Voyages Marin), David LIPANI (Baseclea Voyages), Alyssa CALAY (Neosphere), Caroline VERDEYEN (Pure Travel), Manon CAMBIER (Anderlues Tourisme), Stéphanie PETRACIN (BT Holidays), Alexandra ROUSSEAU (Travel Expert), Sarah VAUSE (Itinerance), Sylvie DROULEZ (Gullivair), Joëlle OUTERS (Degen Travel), Malika HOUFFI (Omnia Travel), Sandrine DOUKAS (Keller Tourisme), Ariana PICHON (Ath Shopping), Jérôme CORNIL (Cap Soleil), Greetje VAN GILS (Tramontana), Katrien DEROO (4Disa Travel), Anneke GUTTERMAN (Check In For The World), Marie LAMBRECHT (Roelant Reizen), Katleen DE KESEL (Reizen Nobels).

Begeleiding: Olivia Caels (head of production Greece, ExpairTours), Tracy Stevens (reservation department Greece, ExpairTours), Ingrid Abeloos (local representative Kalamata region, ExpairTours), Maria Vlachogianni (Travel Center Head of production), Eva Van Herbruggen (sales and marketing consultant, Grecotel).

Bezochte hotels: Amalia Nafplio 4*, Hotel Europa Olympia 4*, Amalia Olympia Hotel 4*, Camvillia Resort 5*, Grekis 3*, Grecotel Filoxenia 4*, Horizon Blu Hotel 5*, Akti Taygetos Conference Resort 4*.

Verblijfhotels: Grecotel Pallas Athena 5*, Costa Navarino Resort 5* (Romanos Resort 5*).

Catherine Barbieux, stagiaire Travel Magazine

Comments