Bestemmingen

Sint Maarten – Het ‘veerkrachtige’ eiland

Moeder natuur was in september 2017 niet zo lief voor de Caraïbische regio, toen Orkaan Irma er overheen raasde. Sint Maarten kreeg het hard te verduren maar zet zichzelf vandaag terug stevig op de toeristische kaart. Het ‘vriendelijke’ eiland mag zich voortaan ook gerust het ‘veerkrachtige’ eiland noemen. Ja, er is leven na de storm en de bestemming is terug ‘open for business’.

The Flying Dutchman.

Sint Maarten of Saint Martin heeft een speciaal karakter. Het is het kleinste eiland ter wereld dat aan twee landen toebehoort. Het zuidelijke Nederlandse deel is internationaal georiënteerd, terwijl de noordelijke Franse helft een eerder mediterraan karakter heeft.

Stuur je actieve klanten met een gerust gemoed naar Sint Maarten, want de bestemming is meer dan alleen zon, zee en strand. Ja, de bestemming biedt hagelwitte zandstranden, maar ook historische sites en gezinsvriendelijke activiteiten. De Flying Dutchman is ’s werelds steilste zipline, gelegen in het eco-vriendelijke Rainforest Adventure Park. De gasten beleven er dé sensatie van hun leven. De kabellift naar de top biedt een spectaculair zicht op de ruime omgeving en de omliggende eilanden Anguilla, Saba en St. Barths. Een dagje ultiem relaxen kan dan weer bij Loterie Farm, een sereen natuurreservaat op meer dan 100 hectare aan de Franse kant. Het is tegelijk een luxueuze ‘beachclub’ met ligstoelen en cabana’s rond sprankelende baden, omringd door kabbelende beekjes en tropische bloemen. Een voltreffer!

Sint Maarten staat ook bekend als het mekka voor luchtvaart geeks. Princess Juliana International Airport heeft een zeer korte startbaan en ligt letterlijk pal aan Maho Beach. Bij het landen scheren de vliegtuigen rakelings boven de strandgangers. Bij het opstijgen is het alle hens aan denk om de zogenaamde jetblast op te vangen. Vanuit de Sunset Beach Bar, waar je de vertrek- en aankomsttijden van de vliegtuigen kan nagaan, kan je het spektakel op een rustige manier beleven. Tip: om de drukte te vermijden bezoek je Maho Beach het beste wanneer er weinig cruiseschepen in de haven liggen. Wie Sint Maarten zegt, zegt rum. Je ontdekt er alles over tijdens een bezoek aan de Topper’s Rhum fabriek, waar alles nog met de hand gebeurt. Een eigen parfum creëren? Dat kan bij Tijon Parfumerie in Grand Case. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos: genieten van de zonsondergang tijdens een catamaran excursie, shoppen in de Voorstraat van het bruisende Philipsburg, de lokale sfeer opsnuiven in Simpson Bay, bezoek aan een casino of nachtclub of een ontdekking van de Franse kant met hoofdstad Marigot… Sint Maarten verveelt nooit!

Met meer dan 300 restaurants is het de gastronomische hoofdstad van de Caraïben. De keuken staat voor een Caribische creativiteit met een Europees tintje. Het is genieten van de beste visgerechten en de geraffineerde bereiding van kreeften en schaaldieren. Van een terrasje in Philipsburg of Marigot, tot een avondje uit eten in het dorpje Grand Case. De gemarineerde ribbetje, rechtstreeks van de grill en met een flinke portie barbecuesaus en knijpje limoensap, zijn een echt festijn. Een culinaire aanrader is het restaurant Barranco in Grand Case, in het Franse gedeelte van het eiland. Het bohemien design is state of the art. De keuken mag zich gerust Franse ‘haute cuisine’ noemen. Het is zonder meer dé plek om te genieten van de ondergaande zon, met zicht op de oceaan.

Divi Little Bay Beach Resort

“Toen het hotel in september 2017 werd getroffen door orkaan Irma werd niet alleen besloten om het resort zo snel mogelijk ter heropenen, maar ook om de faciliteiten te vernieuwen en te upgraden,” aldus Anne-Marie Brooks, general manager Divi Little Bay Beach Resort. Divi was één van de eerste resorts dat terug opende na de orkaan. Het resultaat mag er zijn! De locatie van het resort, vlakbij Philipsburg en op een eigen schiereiland, is uitzonderlijk. De 200 kamers en suites kijken uit op het prachtige zandstrand, de stad of de haven, waar de cruiseschepen liggen aangemeerd. Het hotel beschikt over tal van vernieuwde faciliteiten: een privézandstrand, infinity zwembaden, verschillende restaurants, gym, spa en mogelijkheden om te watersporten. Een bezoek aan Fort Amsterdam, gelegen binnen het hoteldomein krijg je er zomaar bovenop! De blikvanger van het renovatie- en vernieuwingsprogramma van het resort is het splinternieuwe Pureocean zwembad met dito poolbar. Naast het Pureocean restaurant is The Shack een leuke nieuwigheid binnen het cateringaanbod van het resort. Het serveert Caribische barbecuegerechten en kip op de traditionele ‘Jerk’ wijze,… Divi Resorts biedt in de Caraïben een ruim aanbod, o.a. in Aruba, Barbados, Bonaire en Sint Maarten.

Sint Maarten viert 50 jaar carnaval in 2019

Van 20 april tot 17 mei 2019 viert Sint Maarten de 50ste editie van het carnaval. Met 33 dagen lang spetterende shows, kleurrijke parades en concerten op wereldniveau is deze editie de langste die ooit op het eiland gehouden wordt. ‘Celebrating 50 years of life’ is het thema van de jubileumeditie. Reizigers die tijdens de carnavalsperiode op het eiland zijn, worden meegesleept op het ritme van de Soca en Jammuziek. Honderden mensen in prachtige, kleurrijke kostuums volgen swingend de parades en jump ups naar het hart van het festijn: Carnival Village.

Meer info

Sint Maarten is vanuit België vlot bereikbaar, dankzij de vluchten met AF/KL vanuit CDG, met een TGV-verbinding vanuit Brussel, of met KLM vanuit Amsterdam Airport Schiphol. Travel Magazine trok op uitnodiging van het Sint Maarten Tourist Bureau (in België vertegenwoordigd door Aviareps) en Divi Resorts naar het Nederlands-Franse eiland. Een update van de lokale situatie en de reacties van de Belgische touroperators (Travelworld, Exclusive Destinations, Rainbow, TUI en Silverjet) las u al via de TM-website.

Comments