Cruise

Silversea presenteert grootste vaarprogramma ooit

Silversea Cruises lanceerde haar afvaarten van maart 2022 tot mei 2023. Met tien luxeschepen stelt de rederij maar liefst 315 nieuwe reizen voor. De vloot zal 669 bestemmingen in 114 landen op zeven continenten aanlopen. 61 havens zijn helemaal nieuw voor de maatschappij. Daarnaast kondigt Silversea vijf Grand Voyages aan van 37 tot 90 dagen en zal ze voor het eerst expedities organiseren op de Amazone en de Indische Oceaan. Tevens zijn voortaan excursies en vluchten in de prijs van de cruise inbegrepen.

“We zijn zeer trots onze grootste collectie reisroutes ooit te lanceren”, zegt Roberto Martinoli, voorzitter en CEO van Silversea Cruises. “Met excursies en de retourvlucht inbegrepen in ons tarief voor alle tien schepen, zullen onze gasten de meest opmerkelijke ervaringen over de hele wereld ontdekken met ongekend gemak. Opnieuw verleggen we de grenzen in ultraluxe cruises voor het plezier van onze gasten die, nieuwsgieriger dan ooit en altijd op zoek zijn naar een volgend avontuur.”

Nieuwe bestemmingen in het programma zijn onder meer de Eidfjord in Noorwegen, Rio Guajara in Brazilië en Foula in het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast stelt de rederij een hele reeks expeditiecruises voor die de gasten diep in het Amazone-regenwoud brengen en op minder bekende plekken die alleen toegankelijk zijn voor kleine schepen. Silversea biedt in 2022 en 2023 met drie schepen maar liefst 30 reizen in Antarctica aan. Nieuw is de eerder aangekondigde Antarctica Bridge waarbij de gasten kunnen vliegen tussen Zuid-Amerika en het witte continent. Het Alasksa-seizoen omvat 29 afvaarten inclusief reizen naar het Russische Verre Oosten.

Tijdens de zomer blijft Europa een belangrijke bestemming. Twaalf reizen gaan richting de Noordpool en Groenland. Daarnaast varen de schepen in de Middellandse Zee en Zwarte Zee, naar Noord-Europa en de Britse Eilanden. Het nieuwste schip Silver Moon zal op haar eerste seizoen in Noord-Europa 16 reizen voorstellen met hoogtepunten als Bordeaux, St. Petersburg, Helsinki, Bergen, Flam en Alesund. Het schip zal op deze cruises 17 nieuwe havens aanlopen waaronder Arduaine, Baiona, Bryer en Calf of Man.

Op haar afvaarten biedt Silversea meer dan 1.400 gratis landexcursies aan en bijna 2.500 speciale belevingen aan boord van de schepen. Behalve de excursies zijn vluchten, transfers, hotels, dranken, fooien en onbeperkt internet in de cruiseprijs inbegrepen. Leden van de Venetian Society, het getrouwheidsprogramma van Silversea Cruises, kunnen vanaf heden hun reis reserveren. Op 10 december gaan de boekingen open voor iedereen.

© Silversea Cruises

Comments