Cruise

Silversea Fund for the Galapagos en Intercruises’ plastic vissen vallen in de prijzen

Op Seatrade Cruise Virtual werden de jaarlijkse Seatrade Awards uitgereikt. Twee opvallende milieu-initiatieven vielen in de prijzen. De Seatrade Innovative Shorex Award ging naar Intercruises Shoreside & Port Service in Vlissingen voor een activiteit waarbij deelnemers op plastic-vangst gaan. In samenwerking met Plastic Whale kunnen cruisepassagiers in de diverse Nederlandse havens een rondvaart maken om plastic uit het water te vissen. Het ingezamelde afval wordt daarna gerecycleerd tot plastic PET-schuim. Ook de boot waarmee bijvoorbeeld in Amsterdam wordt gevaren, is gemaakt uit gerecycleerd plastic. Met het initiatief wil Plastic Whale een maatschappelijk bewustzijn creëren rond de zogenaamde ‘plastic soep’.

Silversea Cruises ontving de Sustainability Award voor het Silversea Fund for the Galapagos. Deze prijs bekroont initiatieven die zowel op sociaal- als milieuvlak de duurzaamheid voorop stellen. Het Silversea Fund werd opgericht in samenwerking met de Galapagos Conservancy en richt zich op de bescherming van de unieke ecosystemen en biologische integriteit van de Galapagos. Het fonds ondersteunt de lokale gemeenschappen van de archipel door projecten te financieren rond onderwijs en training, wetenschap, technologie en instandhouding. Het Silversea Fund sluit aan bij de Silver Origin, het all-suite yacht dat de luxerederij onlangs lanceerde en wil een positieve impact hebben op de natuurlijke en economische omgeving van de Galapagoseilanden.

We geven ook nog mee dat Barbados werd uitgeroepen tot bestemming van het jaar. Icy Strait Point in Alaska mocht de prijs voor haven van het jaar in ontvangst nemen. De Scenic Neptune-onderzeeër aan boord van de Scenic Eclipse is de expeditie-excursie van het jaar. Mario Ferreira, voorzitter van de Mystic Invest Holding in Portugal werd verkozen tot Seatrade Cruise Personality of the Year. De Mystic-holding omvat onder meer Atlas Ocean Voyages, DouroAzul, Nicko Cruises en Mystic Cruises. Daarnaast verhuurt het bedrijf schepen aan andere cruise- en expeditierederijen.

© foto Silversea

Comments