Cruise

Silversea Cruises: details interieur Silver Origin

Silversea heeft meer details bekend gemaakt over het concept en de inrichting van de Silver Origin, een expeditieschip dat momenteel gebouwd wordt door de Nederlandse scheepswerf De Hoop in Tolkamer. Het vaartuig is speciaal ontworpen voor cruises in de Galapagoseilanden. De Hoop moet de Silver Origin voor 100 passagiers opleveren in maart 2020. “De Silver Origin wordt ontworpen met de grootst mogelijke aandacht voor het comfort van de gasten, geïnspireerd door ingetogen Italiaanse elegantie. Heldere en kleurrijke patronen zullen het ontwerp accentueren. De gemeenschappelijke ruimtes van de Silver Origin zijn ontworpen door HBA Miami, terwijl GEM – Design for Cruise Ships, het team achter het interieurontwerp van Silver Muse, toezicht hield op het ontwerp van de scheepssuites.

Basecamp wordt een elegante lounge waar gasten voor en na de excursies kunnen bijpraten. Het expeditieteam zal er meer informatie geven over de zeldzame flora en fauna, verbazingwekkende landschappen en de boeiende geschiedenis van de Galapagos-eilanden. Er komt ook een grote, interactieve digitale muur met foto’s, video’s en wetenschappelijke presentaties.

Gelegen aan de voorkant van het schip, biedt de Observation Lounge een elegante ruimte om te genieten van het fantastische uitzicht.

Silver Origin zal acht verschillende suitecategorieën aanbieden. De grootste, de Owner’s Suite, biedt het ultieme comfort en een ongekend zicht.

Het schip voorziet voor z’n gasten lokale culinaire experten die het beste van zichzelf geven op twee locaties: The Restaurant & The Grill. Beide restaurants zorgen voor authentieke smaken, verse en lokale ingrediënten en regionale wijnen. Naast een internationale keuken genieten de gasten van het culinaire erfgoed van Ecuador.

Silversea gaat met de Silver Origin voor een zeer milieuvriendelijke aanpak. De moderne technologieën aan boord voorzien o.a. in een zoetwaterzuiveringssysteem en een geavanceerd afvalwaterzuiveringssysteem. Silver Origin voldoet daarnaast aan de hoogste normen van energie-efficiëntie.

Foto’s © Silversea

Comments