Cruise

Silver Spirit krijgt infectie-preventiecertificaat

De Silver Spirit van Silversea heeft als eerste luxeschip het marine infectie-preventiecertificaat van het classificatiebureau DNV GL ontvangen. Dit protocol bouwt op de ervaringen in 640 ziekenhuizen wereldwijd en is afgestemd op de behoeften van reders en uitbaters van schepen. De certificering is gebaseerd op een combinatie van technische maritieme kennis en infectiepreventie-expertise. Het gaat volgens het persbericht om de meeste uitgebreide certificering die beschikbaar is in de maritieme industrie. De erkenning is drie jaar geldig en de naleving ervan wordt jaarlijks gecontroleerd.

Silversea’s CEO Roberto Martinoli: “Met dit certificaat tonen we onze niet-aflatende toewijding om de gezondheid, veiligheid en het welzijn van onze gasten, bemanning en de bestemmingen die wij bezoeken te beschermen. Op basis van de adviezen van het Healthy Sail Panel van de Royal Caribbean Group werken we er hard aan om onze al uitzonderlijke sanitaire procedures aan boord te verbeteren. Na de Silver Spirit zullen we verder met DNV GL samenwerken om de certificering te verkrijgen voor de rest van onze vloot om in de meest veilige omstandigheden opnieuw uit te varen, wanneer de tijd daar rijp voor is.”

Het certificaat betekent dat de Silver Spirit volledig is uitgerust om uitbraken van het Covid 19-virus tegen te gaan en snel te kunnen reageren mocht aan boord toch een infectie vastgesteld worden. Dit betekent ook het schip over de nodige medische voorzieningen beschikt om besmette personen te behandelen, te isoleren en te evacueren. Volgens DNV moet het protocol een nieuwe norm stellen voor de cruise-industrie en bij de passagiers en bemanning een vertrouwen opbouwen dat cruisen op een veilige manier kan gebeuren.”

© foto Silversea

Comments