Cruise

Silver Moon gedoopt in Piraeus

Silversea heeft in de haven van Athene de Silver Moon gedoopt. Het nieuwste vaartuig van de luxe- en expeditierederij is het tweede in een reeks van drie schepen in de Muse-klasse met een capaciteit van 596 passagiers. Grote nieuwigheid aan boord is het culinaire programma Sea and Land Taste. Met drie locaties vormt S.A.L.T. het hart en de ziel van het vlaggenschip van de maatschappij. Dit initiatief verbindt de gasten met de plaatsen die ze bezoeken door de lens van de eet- en drinkcultuur.

De plechtigheid was ook een belangrijk moment voor de Royal Caribbean Group. Silver Moon is de tiende eenheid van Silversea en de eerste scheepslancering sinds de luxerederij deel uitmaakt van het cruiseconcern. Met de financiële steun van Royal Caribbean wil Silversea haar vloot de volgende jaren uitbreiden tot meer dan 15 schepen. De doopplechtigheid vond dan ook plaats in aanwezigheid van Richard Fain en Jason Liberty, respectievelijk CEO en CFO van de Royal Caribbean Group. Richard Fain gaf toe dat Royal Caribbean al jaren uitkeek naar dit ongelofelijke merk. Jason Liberty noemde Silversea een duidelijke leider in de ultraluxe- en expeditiecruises en een perfecte aanvulling op de Royal-familie.

Meter van het vaartuig is Gaia Gaja van het beroemde Gaja-wijnhuis in Piemonte. Het familiebedrijf heeft de voorbije 150 jaar een internationale reputatie opgebouwd met toonaangevende wijnen die Silversea aan boord van haar schepen serveert. Volgens CEO Roberto Martinoli belichaamt Gaia Gaja de kernwaarden van Silversea Cruises. Bovendien is het succes van de Gaja Winery gebaseerd op een langdurige synergie tussen traditionele kennis en baanbrekende innovatie, wat eveneens geldt voor de toonaangevende luxerederij.

Een volledig verslag van het nieuwe vlaggenschip van Silversea leest u zaterdag op de TM website.

© foto Silversea

Comments