Cruise

SeaDream wil vanaf juni in de Middellandse Zee varen

SeaDream Yacht Club wil vanaf juni opnieuw varen. SeaDream II en SeaDream I komen respectievelijk op 5 juni in Piraeus (Athene) en 12 juni in Civitavecchia (Rome) terug in de vaart. Dit deelde Gregory Lamoot, verantwoordelijk voor de verkoop in Centraal en Zuid-Europa mee tijdens een webinar voor de Belgische reisindustrie. “We hopen allemaal dat deze beslissing definitief is. We hebben vorige maand besloten om mei te annuleren als gevolg van de vele restricties, vooral in de Spaanse havens. Daarnaast zullen we in een eerste fase varen in gebieden waar we een grotere zekerheid hebben. Ik raam onze kansen op een herstart in juni vandaag op 95 procent.”

Volgens Lamoot is het op dit ogenblik wel nog niet duidelijk of de gasten in de transithavens individueel van boord mogen. “Die beslissing ligt niet in onze handen. Enkele weken tot een maand vóór elke afvaart moeten we hierover meer duidelijkheid hebben. Mochten de bestemmingen dit niet toelaten, dan kunnen reizigers alsnog annuleren. Het SeaDream with Confidence-programma laat gasten toe om welke reden ook tot 14 dagen vóór vertrek de cruise om te boeken naar een andere afvaart tot één jaar na de originele vertrekdatum.”

Deze zomer blijft de rederij in de Middellandse Zee met onder meer vertrekken vanuit Rome, Venetië, Lissabon, Barcelona, Marseille, Nice, Monaco, Dubrovnik en Athene. Op een aantal vaarschema’s naar Griekenland zal de maatschappij door het Kanaal van Korinthe varen. Ook de Zwarte Zee en Israël staan op het programma. Op de routes vermijden de twee yachts de grote havens en bezoeken alleen kleinere bestemmingen en eilanden die ‘de grote jongens’ niet of minder aanlopen.

De casual-elegante yachts voor 112 gasten en 95 bemanningsleden varen tijdens de winter in de Caraïben met vertrekken vanuit Marigot (St Martin), Charlotte Amalie (St Thomas), Bridgetown (Barbados), San Juan (Puerto Rico), Castries (St Lucia) en La Romana (Dominicaanse Republiek). Nieuw voor 2023 zijn roundtrips vanuit Palm Beach in Florida. Alle SeaDream-afvaarten tot eind april 2023 zijn intussen boekbaar. Een volledige kalender per schip met routes, prijzen en beschikbaarheden vindt u op de website van de maatschappij.

De afvaarten gebeuren volgens een streng sanitair protocol met onder meer een negatieve Covid-test voor alle reizigers uiterlijk 72 uur voor de start van de cruise, een corona-sneltest voor alle passagiers en een desinfectering van de bagage en schoenen bij inscheping, metingen van de lichaamstemperatuur telkens wanneer de gast aan of van boord gaat, installaties die de bacteriën en virussen uit de lucht halen en een dagelijkse ontsmetting van de kajuiten en publieke ruimtes met onder meer UV-lampen die restanten van lichaamsvocht opsporen.

In antwoord op een vraag van een reisagent deelde Gregory Lamoot ook mee dat de rederij de plannen voor de SeaDream Innovation niet heeft afgeschreven. De rederij kondigde enkele jaren geleden de bouw aan van een nieuw en groter schip. De bestelling werd enige tijd later terug afgeblazen. “Het project is geparkeerd. Het was Gods zegen dat de werf het order heeft opgezegd en we in deze Covid-tijd geen nieuw schip moeten lanceren dat dubbel zo groot is als onze huidige capaciteit. De scheepswerf had een enorm order binnengekregen voor de marine en heeft SeaDream uiteraard een schadevergoeding uitbetaald. De plannen voor het schip zijn klaar. Als het toerisme tegen 2023 weer zijn normale gang gaat, zullen we het project wellicht opnieuw aankondigen.”

© foto SeaDream

Comments