Cruise

SeaDream schrapt afvaarten tot eind 2020

SeaDream schrapt alle afvaarten tot eind 2020. De beslissing volgt op de corona-uitbraak aan boord van de SeaDream I in de Caraïben. In totaal testten nu al negen mensen positief voor Covid-19. Nadat eerder zeven passagiers besmet geraakten, hebben nu ook twee bemanningsleden van het yacht het virus opgelopen.

In een reactie zegt SeaDream Yacht Club dat de gasten meerdere PCR-tests ondergingen vooraleer ze aan boord kwamen, maar blijkbaar waren die testen nog onvoldoende. “SeaDream voerde met succes meer dan twintig afvaarten uit tijdens deze pandemie zonder enige gevallen van besmetting. Voor het Barbados-seizoen hadden we nog verdere verbeteringen aangebracht aan de protocollen.” Alleen is het eigenaardig dat de rederij gasten en bemanningen nog steeds niet verplichtte een mondmasker te dragen aan boord.

Seadream zal nu de tijd nemen om het voorval te evalueren en te bekijken hoe de maatregelen verder moeten worden aangescherpt. In afwachting zijn alvast alle cruises tot het eind van het jaar afgelast.

© SeaDream Yacht Club

Comments