Cruise

Seabourn Venture verhuist naar uitrustingsdok

De T. Mariotti-scheepswerf in Genua heeft de Seabourn Venture te water gelaten. Het eerste expeditieschip van Seabourn verhuisde van het droogdok naar het uitrustingsdok waar het de volgende maanden wordt afgewerkt in de aanloop tot de oplevering in maart 2022. Afgelopen week kondigde Seabourn nog een nieuw uitstel van de lancering van de Seabourn Venture aan.

Het eerste seizoen van het expeditieschip start op 10 april 2022 in Greenwich (Londen) waarbij de Venture tijdens twee 12-daagse reizen de kusten van het Verenigd Koninkrijk zal verkennen. Op 4 mei begint het vaartuig aan zijn arctische expedities naar Spitsbergen, het noorden van Noorwegen, IJsland, Groenland en het Canadese poolgebied. In oktober vaart Seabourn’s expeditieschip via de Caraïben naar Zuid-Amerika in de aanloop tot het winterseizoen in Antarctica, de Chileense fjorden, de Falklands en Zuid-Georgië. Via de Amazone keert Seabourn Venture in het voorjaar van 2022 terug naar Noord-Europa.

Een tweede, nog naamloze zusterexpeditieschip volgt in 2022. De schepen beschikken over 132 balkonhutten, worden gebouwd volgens de PC6 Polar Class-normen en bevatten moderne hardware en technologie die de wereldwijde inzet mogelijk maken. De vaartuigen worden uitgerust met twee op maat gebouwde onderzeeërs, 24 Zodiacs en kajaks. Een 26-koppig expeditieteam begeleidt de excursies.

© foto Seabourn

Comments