Cruise

Seabourn snijdt staal voor tweede expeditieschip

De T. Mariotti-scheepswerf in San Giorgo di Nogare is gestart met het staalsnijden voor het tweede expeditieschip voor Seabourn. Dat gebeurde in aanwezigheid van de recent aangestelde Seabourn President Josh Leibowitz. “Met twee ultraluxueuze expeditieschepen in aanbouw zet Seabourn een nieuwe strandaard voor luxe en avontuur. Deze mijlpaal onderstreept onze toewijding aan het expeditiecruisen en ik ben ervan overtuigd dat deze schepen garant zullen staan voor buitengewone ervaringen.”

Het tweede, nog naamloze schip, komt in de loop van 2022 in de vaart en volgt op de Seabourn Venture die in december 2021 de vloot zal vervoegen. De schepen willen de gasten een mix van luxe en persoonlijke service voorstellen, geleid door vooraanstaande reisexperts en doorgewinterde professionals met veel ervaring in expeditie, gastvrijheid en luxueus cruisen. Seabourn Venture zal tijdens haar eerste winter een reeks cruises aanbieden in Noorwegen, waarop de passagiers onder meer het noorderlicht kunnen aanschouwen.

De expeditieschepen worden gebouwd volgens de PC5 Polar Class-standaard. Ze beschikken over 132 balkonhutten en worden onder meer uitgerust met twee mini-onderzeeërs en 24 Zodiacs. Op die manier kunnen de 264 gasten zonder oponthoud op excursie vertrekken. Daarnaast zullen de reizigers aan boord alle vertrouwde voorzieningen van een Seabourn-schip terugvinden. Voor de aankleding van de suites en publieke ruimtes doet Seabourn een beroep op de gerenommeerde designer Adam D. Tihany.

© foto Seabourn

Comments