Cruise

Seabourn schrapt nog meer reizen en stelt Seabourn Venture uit

Seabourn stelt de heropstart van drie schepen opnieuw uit. De Seabourn Ovation komt ten vroegste op 3 januari 2021 terug in de vaart, de Seabourn Encore op 6 januari en de Seabourn Quest op 10 mei 2021. Ook de lancering van de Seabourn Venture wordt opgeschoven. De Venture zal nu pas op 1 december 2021 worden gelanceerd. Door de coronamaatregelen en de tijdelijke sluiting van de Italiaanse scheepswerf kan T. Mariotti het eerste expeditieschip van Seabourn niet opleveren in juni 2021 zoals oorspronkelijk gepland.

Dit nieuwe tijdschema gooit het winterprogramma 2021-2022 in de war. Seabourn Quest zal in Antarctica de afvaarten van de Seabourn Venture overnemen. Hierdoor komen de geplande Panama-cruises met de Quest in november en december 2021 te vervallen. De luxerederij stelt voor haar expeditieschip een nieuw programma voor met wintercruises in Noorwegen. Haar eerste ‘Norwegian Winter’ zal in het teken staan van het Noorderlicht. De rederij legt de laatste hand aan de reizen tussen december 2021 en april 2022. De publicatie van het inaugurele seizoen is gepland voor oktober aanstaande.

Voor de Seabourn Odyssey heeft de maatschappij nog geen datum vooropgesteld. Dat vaartuig zou deze winter in de Caraïben varen. CEO Josh Leibowitz: “Seabourn werkt zeer nauw samen met wetenschappelijke en medische adviseurs, evenals onze bron- en bestemmingsmarkten om protocollen te ontwikkelen voor de uiteindelijke terugkeer van onze operaties.”

© foto Seabourn

Comments