Cruise

Seabourn-expeditieschepen brengen hulde aan eerste poolonderzoekers

Robin West, Vice-President Excursions heeft tijdens een virtueel gesprek meer details vrijgegeven over de nieuwe expeditieschepen van de luxerederij. Seabourn Venture die in december van stapel loopt en het zusterschip dat in 2022 volgt, bieden plaats aan 264 gasten die allemaal verblijven in balkonsuites met ruime, kamerhoge ramen. West: “Belangrijk te noteren is dat wij geen nieuwe brand creëren. De twee schepen zijn 100 procent Seabourn met de vertrouwde lounges, restaurants, suites en de Seabourn Square als hart van het schip. Seabourn is bijzonder goed gekend voor haar luxe, kwaliteit, gastronomie en dienstverlening. Alle componenten aan boord van de nieuwe schepen zijn exact dezelfde. Die troeven combineren we met ons expeditieproduct.”

De schepen beschikken over een Polar Code 6-versterkte romp wat hen zal toelaten te varen door ijs met een dikte tot 1,2 meter. Met 2.750 m² aan buitendekken staan de gasten op de eerste rij om deze unieke landschappen en dierenwereld te ontdekken. Een primeur voor de cruisesector is een cineflex camera die toelaat vanop een afstand tot 6 km in te zoomen op onder meer walrussen en poolberen. De beelden worden in real time vertoond op de televisieschermen aan boord. Tot de voorzieningen behoren verder twee duikboten voor 6 passagiers, 24 Zodiacs, kajaks, duik- en snorkelmateriaal. Een expeditieteam van 26 mensen begeleidt de excursies en geeft lezingen aan boord.

Voor de interieurs deed de rederij een beroep op Adam D. Tihany die eerder betrokken was bij het design van de Seabourn Encore en Seabourn Ovation. Volgens Robin West lijken te veel expeditieschepen vandaag op een hotel aan land. “We hebben Tihany gevraagd een schip te ontwerpen dat hulde brengt aan het tijdperk van de eerste poolonderzoekers. De lounges moesten het gevoel van een berghut opwekken.” Daarnaast is de VP Expeditions erg opgewonden over de Bow Lounge met drie virtuele scheepsbruggen, een nieuwe ruimte op de voorsteven van het schip. “De boeg van het schip is de plaats waar gasten dieren bekijken. We wilden met de Bow Lounge een publieke ruimte creëren die deze beleving aanvult. Elke console omvat vier schermen waarop de gasten meekijken op de navigatiekaarten en radarbeelden, technische gegevens vinden en camerabeelden op de romp van het schip bekijken. Via links krijgen de ze info over de positie van het schip, het weer, het ijs en de landing sites. Daarnaast hanteert Seabourn op haar expeditieschepen ook een open brug-politiek.”

Vaarschema

Seabourn Venture komt op 11 december 2021 in Londen in de vaart met een eerste inaugurale cruise richting Tromsø voor een winters Noorwegen, gevolgd door een reeks cruises van 12 tot 14 nachten tussen Tromsø en Kopenhagen. West: “We spenderen op deze afvaarten het merendeel van de tijd boven de Noordpoolcirkel en hebben 99,9 procent kans het Noorderlicht te zien. Noorwegen is zo goed uitgerust voor winterse cruises met activiteiten die bij de meeste mensen op hun bucket list staan zoals het Noorderlicht, honden- en rendiersleeën, verblijven in een ijshotel of iglokamp. Belangrijk te noteren is dat er op elke afvaart een aantal excursies in de prijs zijn inbegrepen.”

In de lente van 2022 vaart het schip naar het Noordpoolgebied met cruises tussen Noorwegen en Spitsbergen en tijdens de zomermaanden naar IJsland, Groenland en het Canadese poolgebied. In september vat Seabourn Venture via de Caraïben en Zuid-Amerika haar herpositionering aan richting het Zuidpoolgebied. De rederij biedt er drie vaarschema’s aan: een tiennachtencruise met vijf dagen op het Antarctische schiereiland, een twaalfnachtencruise voor gasten die zuidelijker op verkenning willen gaan en een twintignachtenreis inclusief de Falklands en Zuid-Georgia. In het voorjaar van 2023 bezoekt Seabourn Venture de Amazone tussen Manaus en Iquitos. Vanuit Brazilië vaart het expeditieschip vervolgens via de Kaapverdische Eilanden en de Canarische Eilanden terug naar Europa voor zijn zomerseizoen. Alle cruises tot en met het winterseizoen 2022-2023 zijn al te reserveren.

© renderings Seabourn

Comments