Analyse

Sea Grill by the Sea

Zoals reeds gemeld op Facebook verzorgde tweesterren-Michelinchef Yves Mattagne (56) van Sea Grill in het Radisson Royal Hotel te Brussel, afgelopen week (30 juni – 4 juli 2019, nvdr.) voor het tweede opeenvolgende jaar een Belgische gastronomische week in het Radisson Blu Beach Resort Crete – het vroegere Minos Imperial Beach Hotel – van de familie Geniatakis in het Kretenzische Milatos. Vijf avonden na elkaar gaf Yves Mattagne (geruggensteund door o.a. enkele van zijn medewerkers van Sea Grill) het beste van zichzelf tijdens de druk bijgewoonde diners in het absoluut sfeervolle Bellevue 1948 restaurant. De belangstelling voor dit uniek gastronomisch gebeuren vertaalde zich in een zo goed als full house voor dit belangwekkend event, zeg maar ‘Sea Grill by the Sea’, waarvoor zich over de vijf dagen heen zo’n 220 gegadigden meldden. Vanzelfsprekend was Travel Magazine van de partij om andermaal te genieten van wat de chef van het beste visrestaurant van België op Kretenzische borden uit zijn mouw toverde.

“Blijft een regelrechte uitdaging”

“Uiteraard ben ik blij en tevreden met de opkomst”, benadrukt Yves Mattagne, “te meer er enkele vaste klanten uit België op de afspraak waren. Alhoewel ik nu reeds vijf jaar werk aan een belangrijke upgrading van de keukenkunsten in dit tophotel, blijft het telkens een hele opgave, zeg maar een regelrechte uitdaging. Gelukkig kan ik hier evenzeer met prima dagverse producten werken en het mag dan wel zo zijn dat ik hier niet volledig op mijn vertrouwde keukeninfrastructuur kan terugvallen, afgaande op de talrijke positieve en zelfs lovende commentaren, was het resultaat opnieuw duidelijk optimaal. Overigens draagt het schitterend decor waarin het gastronomisch festival plaatsvindt, steevast met een superromantische ondergaande zon op de achtergrond, beslist bij tot het fenomenaal karakter van deze in velerlei opzichten culinaire hoogmis. Het hele project kadert in een poging om het prachtig gelegen hotel een vernieuwde gastronomische dimensie aan te meten.”

Voor de pechvogels die jammer genoeg niet aanwezig konden zijn, maar zeer zeker ook voor zij die wel van de partij waren en wat graag nog eens nagenieten, geven wij een overzichtje van het feestmenu: langoustine met kaviaar en zure room, gevolgd door Iberico-varken met basilicum, octopus en venkel, daarna zeebaars met watermeloen, vervolgens lam van Kreta met aubergine en groene asperges en tot slot een chocoladecreatie met honing van Mount Idi. De gerechten werden waardig begeleid door Franse en Kretenzische topwijnen.

“Ruimte en elegantie”

Minos Geniatakis (71), de goedlachse peetvader van het familiebedrijf achter de spectaculaire opgang van Radisson Blu Beach Resort Crete – overigens de allereerste Radisson resortfranchise in Europa – blijft zijn inventieve toekomstvisie getrouw en bulkte andermaal van nieuwe plannen.

“Niemand kan ontkennen dat de aantrekkingspunten van ons resort blijven groeien”, start Minos Geniatakis zijn betoog. “Naast het feit dat wij als hotel over flinke partijen groen beschikken, is een andere belangrijke troef de ruimte die de klant hier ter beschikking heeft, zowel in de gemeenschappelijke delen van ons luxehotel als in de kamers zelf. Zelfs al zit het hotel zo goed als vol, dan nog is er ruimte te over voor iedereen en heb je hier nooit het gevoel dat je op elkaars lip zit. Met ruim 300 kamers en suites, waarvan 67 over een privézwembad en 20 over een jacuzzi beschikken, zijn wij de fiere zaakvoerders van een elegant aanbod dat zich weerspiegelt in een grote tevredenheidsgraad bij het internationale cliënteel.”

Het hotel beschikt over drie uitnodigende strandpartijen met luxueuze zonnebedden. Deze romantische strandjes geven uit op met grote rotsblokken beveiligde stukjes zee, ideaal voor vakantiepret voor zelfs de allerjongsten onder de gasten, want dit vijfsterrenhotel is tevens een ideale bestemming voor families.

“Wij doen er dan ook alles aan om een op-en-top romantisch kader in het hotel te creëren, waarbij het sprookjesgevoel van 1001-nacht meermaals de kop opsteekt”, aldus nog Minos Geniatakis. “We beschikken hier nu eenmaal over een onvolprezen stukje microklimaat dat door onze talrijke Belgische en Luxemburgse gasten ieder jaar opnieuw volop naar waarde wordt geschat.”

Purobeach Club in aantocht

“Om het de klanten nog meer naar hun zin te maken treden wij toe tot de Purobeach Club. Het betreft een keten van beachclubs waarvan de eerste in 2005 op Mallorca werd geopend. Ondertussen zijn deze glamoureuze strandclubs een beetje overal te vinden: van Mallorca en Ibiza tot Marokko en van Abu Dhabi tot Dubai. Het zijn onvervalste hangplekken met een ultramodern lifestyle-concept, waar eten en drinken centraal staan. Wel, vanaf 2020 hebben wij er ook een. Bovendien openen wij dan ook nieuwe mooie restaurants op het strand, zodat de oase van geluk die Radisson Blu Beach Resort Crete de jongste jaren is geworden nog meer allure krijgt.”

Volgend jaar ook in september

“Dan heb ik nog een laatste primeur voor de lezers van Travel Magazine. Gezien het nadrukkelijk succes van de Belgische gastronomische week wordt er in de eerste week van juli 2020 een derde editie georganiseerd, maar er is meer. Vanaf volgend jaar zullen we een dergelijk gastronomisch festival met Yves Mattagne, ook telkens tijdens de eerste week van september herhalen. Een weetje waarop touroperators en reisagenten beslist handig kunnen inspelen.

Radisson Blu Beach Resort Crete wordt aangeboden door o.a.: Exclusive Destinations, Silverjet, TUI, LuxairTours, Thomas Cook/Pegase/Neckermann.

Door Yves Slabbinck, senior reporter Travel Magazine

Comments