Cruise

Sea Cloud Spirit gedoopt in Mallorca

Infanta Elena, de zus van de Spaanse koning Filipe VI, heeft in Palma de Mallorca de Sea Cloud Spirit gedoopt. De champagne voor de ceremonie werd eerder afgeleverd in Vigo waar het schip werd gebouwd. Dat gebeurde na een voettocht van 120 km langs de pelgrimsroute vanuit Santiago de Compostela. Bij elke bedevaartsstop tijdens de vijfdaagse reis kregen de twee flessen een stempel op een speciaal voor de gelegenheid gemaakt etiket. Eén fles werd volgens de traditie stukgeslagen tegen de romp van de driemaster. De tweede fles wordt tijdens de eerste reis geveild voor een goed doel.

Sea Cloud Spirit werd gebouwd op de Metalships & Docks-scheepswerf in Vigo. Het ontwerp is gebaseerd op de Sea Cloud, het 90 jaar oude vlaggenschip van de rederij. De nieuwe driemaster biedt plaats aan 136 passagiers en 85 bemanningsleden. Het vaartuig heeft de allures van een klassiek zeilschip, maar biedt tegelijk alle moderne comfort. Gasten kunnen zowel binnen als buiten flexibel dineren, logeren in balkonhutten, genieten van een ruime spa- en wellnessruimte en verblijven in een elegant interieur gecombineerd met een klassiek yacht-style gevoel. Net als haar zusterschepen Sea Cloud en Sea Cloud II biedt ook de Sea Cloud Spirit een traditionele zeilervaring waarbij het hijsen en strijken van de zeilen met de hand gebeurt.

De nieuwe windjammer van Sea Cloud Cruises komt op 14 september in Civitavecchia (Rome) in de vaart. Het schip vertrekt na enkele cruises in de westelijke Middellandse Zee naar Las Palmas op Gran Canaria. Van daaruit verzorgt de Sea Cloud Spirit de hele winter cruises van 7 tot 14 dagen rond de Canarische Eilanden.

© foto Sea Cloud Cruises

Comments