Cruise

Scylla hervat riviercruises op de bekendste Europese rivieren

In tegenstelling tot de oceaanschepen, lijkt het erop dat de riviercruises wel kunnen heropstarten. Scylla heeft aangekondigd dat 34 schepen met onmiddellijke ingang de cruises zullen hervatten op Europese rivieren. De maatschappij wordt daarmee een van de eerste bedrijven die na COVID-19 haar activiteiten heropstart. De Zwitserse rederij heeft een vloot van rivierschepen voor verschillende Europese charterklanten. Arno Reitsma, CEO van Scylla AG: “We zijn erg blij dat de industrie langzaam herstelt van de coronacrisis en dat onze rivierschepen weer op de Europese rivieren te vinden zijn, daar waar ze thuishoren. Vanzelfsprekend zijn aan boord van onze schepen alle noodzakelijke veiligheids-, beveiligings- en hygiënenormen geïmplementeerd.” Een van deze maatregelen is het bewaren van een veilige afstand gedurende de gehele tijd aan boord. Bovendien worden alleen geregistreerde passagiers die een gezondheidscontrole hebben ondergaan aan boord van het schip toegelaten.

Ook minder passagiers op de schepen, verplichte gezichtsmaskers, regelmatige ontsmetting en het serveren van maaltijden en dranken aan tafel, maken deel uit van de nieuwe maatregelen. Daarnaast is er een arts aan boord voor gezondheidscontroles en consultaties voor alle gasten en bemanningsleden. Totdat verdere beperkingen worden versoepeld, voert Scylla een geselecteerd aantal cruises uit.

Ook Belgische touroperators zijn de jongste dagen al promoties aan het uitsturen voor riviercruises deze zomer. Cruiseselection/riviercruises.be kondigde pakketten aan voor cruises met A-Rosa op de Douro en Tauck op de Rijn. In Noord-Amerika zullen wellicht bedrijven als American Cruise Line, American Queen Steamboat Company en The Boat Company binnenkort weer kunnen varen op de rivieren en binnenwateren. Zeven rederijen die met kleine schepen onder Amerikaanse vlag varen, hebben samen een coalitie gevormd en vragen de Amerikaanse overheid toestemming om hun activiteiten te mogen hervatten. Schepen met minder dan 250 opvarenden (passagiers en gasten samen) vallen bovendien niet onder het no-sail bevel dat de Amerikaanse overheid en gezondheidsdiensten hebben uitgevaardigd.

© foto Scylla

Comments