Cruise

Saga verplicht coronavaccinatie voor alle passagiers

Saga Cruises is de eerste cruiserederij die een coronavaccin verplicht voor alle passagiers die dit jaar willen meevaren. De maatschappij stelt haar heropstart uit tot mei zodat gasten voldoende tijd hebben om zich te laten inenten tegen Covid-19. De Britse rederij is gespecialiseerd in vakanties voor 50-plussers en zegt dat de gezondheid en het welzijn van haar gasten op de eerste plaats komt. “De meerderheid van onze reizigers zitten in de risicogroepen. Daarom hebben we beslist dat iedereen die met ons wil meevaren volledig moet gevaccineerd zijn tegen Covid-19.” Bovendien moeten passagiers de tweede dosis van het vaccin minstens veertien dagen voor de inscheping hebben ontvangen. Saga zegt dat geen enkele uitzondering op de regel mogelijk is en de verplichting eveneens slaat op alle eerder gemaakte boekingen.

Volgens Saga Cruises geeft de start van de vaccinatiecampagne de vakantiegangers nog meer zin om opnieuw te reizen. Naarmate de senioren meer zekerheid hebben over hun vaccinatie, groeit de vraag naar cruises. Engeland staat met haar inentingsprogramma al veel verder dan België. Deze dagen krijgen aan de overkant van het Kanaal elke minuut 140 inwoners een spuitje.

Ook bij andere rederijen gaan stemmen op voor een verplichte vaccinatie tegen het Covid-virus. Norwegian Cruise Line Holdings heeft zich al openlijk uitgesproken voor deze verplichting voor zowel passagiers als bemanningsleden. In afwachting pleit de maatschappij er alvast voor dat alle bemanningsleden hun prikjes krijgen vooraleer ze aan boord van de schepen aan de slag gaan.

© foto Saga Cruises

Comments