Newsflash

rtk International slokt Avitour op

Avitour, de grootste groepering van reiskantoren in België kondigt een structurele verandering aan. rtk International is vanaf heden de enige aandeelhouder van de groep. Avitour en rtk International werken reeds jaren intensief samen, onder meer voor het aanbieden van Duitse TO’s en in een joint venture voor de franchise rtk Travel Center. rtk International neemt ook voor het franchisemerk de totaliteit van de aandelen over. Alain Kisiel en het volledige team blijven operationeel. De kantoren blijven behouden in Waterloo. “Alle diensten blijven eveneens behouden. Kortom, voor de leden verandert er niets,” klinkt het in een mededeling.

Avitour werd opgericht in 1995. Na de overname in 2006 door Alain Kisiel en Sophie Roggeman is de groep uitgegroeid, nu 13 jaar later, tot een netwerk met meer dan 250 verkooppunten. Deze reiskantoren hebben toegang tot 15 verschillende diensten (contracten met Belgische en buitenlandse leveranciers, IATA, DMC-centrale, IT, marketing, website, financiële screening…).

rtk International is een Luxemburgs filiaal van de Duitse groep rtk (Raiffeisen-Tours-Kooperation). Het Luxemburgse filiaal werd in 2003 opgericht en wordt vandaag geleid door Cécile Mariani.

Alain Kisiel: “Alles verandert razendsnel in onze sector. Met rtk, de nummer 1 in Europa op het vlak van distributie, kunnen we onze leden meer zekerheid bieden voor de toekomst en dit niet enkel op nationaal vlak maar in een internationale context.”

Thomas Bösl: “Deze versterking in België is een logische stap in de Europese ontwikkeling. Avitour en rtk volgen dezelfde filosofie: ten dienste staan van de onafhankelijke reiskantoren om deze sterker te maken en een toekomst te bieden.”

Foto: v.l.n.r. Joffroy Moreau (Partner Ekkofin); Chistoph Rische (CFO rtk); Cécile Mariani (CEO rtk International); Thomas Bösl (CEO rtk); Sophie Roggeman & Alain Kisiel (Company Managers Avitour).

Comments