Cruise

Royal Caribbean werkt volop aan heropstart cruises

Royal Caribbean is volop de heropstart van haar cruises aan het voorbereiden. Volgens de blogsite van de rederij zou 4 juli (de nationale feestdag in de Verenigde Staten) een symbolische dag zijn voor deze heropstart. Daarbij laat de site uitschijnen dat vanuit Florida in een eerste fase vooral korte cruises van 3, 4 en 5 nachten zullen worden aangeboden. Dit betekent dat de gasten maar een korte tijd aan boord verblijven. Dit beperkt de kans dat ze aan boord ziek worden.

Hoe dan ook zal het leven aan boord van de schepen helemaal anders verlopen. Centraal staat het principe van social distancing. Wellicht zullen de schepen dus niet op volle capaciteit varen. Ook moeten er aanpassingen gebeuren op het vlak van de tafelschikking in de bars en restaurants en de opstelling van de gokmachines in het casino. Royal Caribbean heeft een aantal nieuwe termen laten registreren zoals ‘Touchless’, ‘Cruise Safe’, ‘Seaface’ en ‘Emuster’. Emuster laat vermoeden dat de noodzakelijke veiligheidsoefening bij de aanvang van de cruise op een andere manier zal worden georganiseerd. Seaface slaat op een type van mondmaskers dat de rederij zal aanbieden.

Een definitieve datum voor de heropstart is er nog niet, maar dat er iets beweegt is duidelijk. Op Wall Street stegen de aandelen van Royal Caribbean Cruises in een week tijd al met ruim 35 procent tot 48 USD.

© foto Royal Caribbean International

Comments