Cruise, Newsflash

Royal Caribbean verwerft meerderheidsparticipatie in Silversea Cruises

Royal Caribbean Cruises verwerft tweederde van de aandelen van Silversea Cruises. Volgens de overeenkomst koopt Royal Caribbean 66,7 procent van de aandelen voor een bedrag van circa 1 miljard USD (850 miljoen euro). Met de overname wordt Royal Caribbean nu ook een belangrijke speler in het segment van de luxe- en expeditiecruises. Richard Fain, CEO en voorzitter van Royal Caribbean Cruises Ltd: “Silversea is een kroonjuweel en een marktleider in de luxe- en expeditiecruises, twee segmenten die op een groeipad zitten. Het bundelen van de krachten van beide bedrijven biedt een uitzonderlijke kans om de vakantiemogelijkheden voor onze gasten te verruimen en inkomsten te genereren in strategische groeimarkten.”

Manfredi Lefebvre D’Ovidio, executive voorzitter van Silversea Cruises: “Deze samenwerking zal de groei van dit uitzonderlijke merk, gesticht door mijn vader, ondersteunen. Ik ben altijd een geestverwant met Richard Fain geweest en we delen een visie over het aanbieden van uitmuntendheid en leiderschap aan onze gasten. Deze nieuwe partnership geeft Silversea de mogelijkheid om de groei van het meest succesvolle luxe- en expeditiecruisemerk ter wereld te versnellen.”

Manfredi Lefebevre blijft de executive voorzitter van Silversea Cruises. Ook CEO Roberto Martinoli blijft op post met het bestaande managementteam van Silversea Cruises. Met de overname verruimt Royal Caribbean in een klap haar vloot met negen schepen. Silversea heeft daarnaast nog twee schepen in aanbouw of bestelling. Bovendien kan Royal Caribbean met deze overname haar portefeuille verder diversifiëren in twee segmenten waarin de groep op dit ogenblik nog niet aanwezig was.

© foto Royal Caribbean Cruises

Comments