Cruise

Royal Caribbean verkoopt Majesty en Empress of the Seas

Royal Caribbean International heeft Majesty of the Seas en Empress of the Seas verkocht aan een niet nader genoemd Aziatisch bedrijf. De oudste schepen van de rederij verlaten nog deze maand de vloot. Empress of the Seas kwam in 1990 in de vaart en was het eerste schip van de rederij dat speciaal werd ontworpen voor korte cruises naar de Bahama’s. Recent stond het vaartuig centraal in de cruises die Royal Caribbean organiseerde naar Cuba. Majesty of the Seas volgde in 1992 en was het derde schip van de Sovereign Class. Beide schepen werden gebouwd op de Chantiers de l’Atlantique in St. Nazaire.

In een persbericht zegt CEO Michael Bayley dat de schepen met hun revolutionair ontwerp onuitwisbare sporen nalaten in de cruise-industrie. “Bij hun introductie waren dit de meest baanbrekende schepen in de cruisesector. Ze bleven meer dan drie decennia lang geschiedenis schrijven. Afscheid nemen van deze twee geliefde schepen is een belangrijk moment in de geschiedenis van Royal Caribbean. Met onze plannen voor nieuwe, innovatieve schepen die de komende jaren onze vloot vervoegen, zullen onze gasten en bemanningen in de toekomst blijvende herinneringen opdoen aan boord van onze vloot.”

Intussen kijkt de Royal Caribbean Group volop naar de toekomst. Royal Caribbean International hoopt in januari te starten met haar eerste testvaarten na de corona-onderbreking. Zusterrederij Celebrity Cruises verwacht nog deze maand de eerste fase van de voorbereidingen af te ronden. Ook zij hoopt begin 2021 haar testvaarten te kunnen opstarten om dan in maart of april de betalende cruises te hervatten.

© foto Royal Caribbean International

Comments