Cruise

Royal Caribbean verkoopt Azamara

De Royal Caribbean Group verkoopt haar boetiekrederij Azamara aan Sycamore Partners. De investeringsmaatschappij betaalt 201 miljoen USD voor de volledige brand, inclusief de drie schepen. Beide partijen hopen de transactie tegen eind maart af te ronden. De verkoop moet de cruisegroep toelaten zich volledig te focussen op Royal Caribbean International, Celebrity Cruises en Silversea. In een mail aan de klanten deelde Chief Operating Officer Carol Cabezas dinsdagavond mee dat er voor de gasten met een reservatie in een eerste fase niks verandert en Azamara een volwaardig lid van de Royal Caribbean-familie blijft. Reisagenten en vakantiegangers kunnen Azamara ook blijven boeken voor afvaarten in 2021 en verderop.

Richard Fain, CEO van de Royal Caribbean Group: “Onze strategie is geëvolueerd en we willen meer van onze middelen aanwenden voor onze drie wereldwijde merken Royal Caribbean International, Celebrity Cruises en Silversea. We willen ze laten groeien nu we uit deze ongekende periode komen. Toch blijft Azamara een sterk merk met een eigen groeipotentieel en Sycamore’s staat van dienst toont aan dat zij zullen verderzetten wat het Azamara-team de afgelopen 13 jaar heeft opgebouwd.” Dit laatste wordt gedeeld door Stefan Kaluzny, managing director van Sycamore Partners. “We zijn verheugd om samen te werken met het Azamara-team en voort te bouwen op het jarenlange succes om de trouwe klanten van het merk te bedienen. We zijn ervan overtuigd dat Azamara een topkeuze zal blijven voor veeleisende reizigers naarmate de cruisesector zich na verloop van tijd herstelt.”

Sycamore Partners is een investeringsmaatschappij gevestigd in New York. In haar portefeuille zitten winkelketens, kantoorbenodigdheden, e-commerce platformen, kleding- en schoenzaken en diensten voor de muziek- en popcultuur. Sycamore was ook kandidaat voor de overname van Victoria’s Secret, maar dat plan werd onlangs opgeborgen. Azamara wordt de eerste investering in de toeristische sector.

© foto Azamara

Comments