Cruise

Royal Caribbean start eerste afvaart vanuit Singapore

Er is nog steeds geen duidelijkheid wanneer de cruiserederijen in Noord-Amerika effectief weer zullen uitvaren. Toch zien we dat er iets aan het bewegen is in de sector. Vorige week raakte bekend dat Royal Caribbean International in een eerste fase vermoedelijk met twee schepen tussen Florida en CocoCay, haar particuliere eiland in de Bahama’s zal varen. In Azië heeft Quantum of the Seas intussen een tweedaagse testvaart vanuit Singapore voltooid. Het schip vertrekt vandaag voor zijn eerste betalende cruise. Het betreft een minicruise van vier nachten zonder tussenstops en exclusief voorbehouden aan inwoners van Singapore. Er kunnen 1.000 gasten meevaren, wat neerkomt op een kwart van de capaciteit. Dat cijfer wordt op de volgende afvaarten geleidelijk opgetrokken tot 50 procent. Tot het voorjaar van 2021 zal Quantum of the Seas alleen korte cruises aanbieden.

Carnival Cruise Line heeft vorige week de Carnival Horizon teruggehaald naar Miami. Eerder waren in Sint-Maarten al bemanningsleden aan boord gegaan. Waarnemers gaan ervan uit dat de Horizon het eerste schip van Carnival Cruise Line wordt dat zijn dienst hervat. De rederij heeft nog geen datum voor de proefvaarten en heropstart meegedeeld. Volgens de website zou Carnival op 1 februari haar betalende afvaarten hervatten. In een eerste fase plant de maatschappij cruises van drie tot vijf nachten.

Cape Canaveral nabij Orlando verwelkomde zopas de Disney Wonder terug in de haven. Ze is het eerste schip van Disney Cruise Line dat is teruggekeerd na haar opligperiode en droogdokbeurt in het Franse Brest. Het schip ligt nu afgemeerd aan Port Canaveral’s Cruise Terminal 10 in afwachting van de proefvaarten. Morgen, woensdag, wordt ook de Disney Fantasy terug in Florida verwacht.

Ben Bouldin, VP EMEA bij Royal Caribbean International heeft op een webinar intussen aangekondigd dat zijn rederij niet alleen in Noord-Amerika, maar ook in Europa testcruises plant. Wat deze proefcruises exact zullen inhouden, is nog niet duidelijk. In de Verenigde Staten hebben zich al meer dan 100.000 mensen kandidaat gesteld om deel te nemen aan deze testcruises. Royal Caribbean heeft meegedeeld dat trouwe klanten van de rederij voorrang krijgen. De toewijzing zal gebeuren op basis van de status in de Crown & Anchor Club, het getrouwheidsprogramma van de maatschappij. (01-12-2020)

© foto Royal Caribbean International – Disney Cruise Line

Comments