Cruise

Royal Caribbean schrapt zomerseizoen in Israël

Royal Caribbean International schrapt haar zomerseizoen met Odyssey of the Seas vanuit Haifa. Het cruiseschip heeft intussen Israël verlaten. Een aantal bemanningsleden worden in Cyprus overgeheveld naar het zusterschip Anthem of the Seas dat deze zomer met inwoners van Groot-Brittannië vanuit Southampton vaart. Odyssey of the Seas zet vervolgens koers naar Port Canaveral (Orlando) in Florida.

In een reactie zegt CEO Michael Bayley dat het conflict tussen Israëli’s en Palestijnen de ontplooiing van Odyssey of the Seas onveilig maakt voor bemanningsleden en gasten. Bovendien is er te veel onzekerheid over de rest van het zomerseizoen. Normaal zou Odyssey vanaf november cruises verzorgen vanuit Port Everglades (Fort Lauderdale) naar de Bahama’s en de Caraïben. Het is niet uitgesloten dat Royal Caribbean het vaartuig al sneller laat varen in Noord-Amerika. Deze week zullen meer details volgen. Volgens sommige bronnen zou Odyssey een van de eerste cruiseschepen kunnen worden die Royal Caribbean vanuit Florida inzet.

Het geweld en de luchtaanvallen in Israël zullen ook het zomerprogramma van andere maatschappijen in de war sturen. Onder meer Silversea, Celebrity en Holland America Line hadden op hun afvaarten vanuit Griekenland transits in Haifa en Ashdod gepland. Eerstdaags zullen ook hier aanpassingen aan de vaarschema’s volgen.

© foto Royal Caribbean International

Comments