Cruise

Royal Caribbean lanceert Europese zomer 2022

Royal Caribbean International vaart tijdens het zomerseizoen 2022 met zeven schepen in Europa. Op het programma staan nieuwe vaarschema’s, nieuwe bestemmingen en voor het eerst een schip van de Voyager-klasse in Noord-Europa. Voyager of the Seas zal namelijk vanuit Kopenhagen en Stockholm vaarschema’s van 7 tot 11 nachten aanbieden naar de Noorse fjorden en het Balticum (met overnachting in Sint-Petersburg). Anthem of the Seas krijgt net als in 2021 Southampton als uitvalsbasis voor cruises van 7, 12 en 14 nachten. Ze richt haar steven zowel op de Noorse fjorden en de Noord-Europese steden als op het Iberische Schiereiland, de Middellandse Zee en de Canarische Eilanden.

Na een onderbreking in 2021 keert Royal Caribbean in 2022 terug naar Amsterdam. Jewel of the Seas verzorgt vanuit de Nederlandse haven van mei tot september een mix van 12-nachtencruises naar IJsland, de Britse Eilanden, de Poolcirkel en de Noorse fjorden. Na de zomer positioneert de rederij het schip in de Middellandse Zee. Op het programma staan onder meer unieke routes van 9 en 10 nachten vanuit zowel Tarragona als Piraeus (Athene).

Allure of the Seas krijgt Barcelona als uitvalsbasis voor traditionele weekcruises in de Westelijke Middellandse Zee. Tijdens de zomermaanden biedt het schip van de Oasis-klasse eveneens interporting aan vanuit Civitavecchia (Rome). Vision of the Seas verzorgt vanuit Barcelona en Civitavecchia nieuwe cruises van 8 nachten in de zomer alsook kortere cruises van 5 nachten langs de Franse en Italiaanse riviera’s in het najaar.

De gloednieuwe Odyssey of the Seas die in 2021 een van de blikvangers wordt in de Middellandse Zee, keert in de zomer van 2022 terug naar Civitavecchia met vaarschema’s van 7, 9 en 12 nachten naar de Griekse eilanden, Turkije, Israël en Cyprus. Brilliance of the Seas verzorgt van mei tot november vanuit Ravenna zevennachtencruises naar Kroatië en Griekenland.

© foto Royal Caribbean International

Comments