Cruise

Royal Caribbean Group voert vaccinatieplicht in voor tieners

De Royal Caribbean Group verplicht vanaf 1 augustus dat alle gasten boven de 12 jaar volledig zijn gevaccineerd voor ze in Noord-Amerika kunnen inschepen. De groep had de minimumleeftijd voor alle afvaarten in Europa en Noord-Amerika al verlaagd van 18 naar 16 jaar. Voor de Verenigde Staten en de Bahama’s wordt die grens op vertrekken vanaf 1 augustus andermaal verlaagd tot de leeftijd van 12 jaar. Kinderen onder de 12 jaar die nog niet de nodige inentingen hebben ontvangen, worden voor de inscheping getest op Covid-19. Voor alle duidelijkheid: de verlaging van de minimumgrens tot de twaalfjarigen geldt deze zomer niet in Europa.

Vorige week kondigde de rederij ook aan dat mondmaskers niet langer noodzakelijk zijn aan boord van de schepen van Celebrity Cruises. Die versoepeling is intussen uitgebreid naar Royal Caribbean International omdat alle passagiers en bemanningsleden vóór de inscheping de nodige vaccins moeten hebben ontvangen. Voor Silversea Cruises, die tot dezelfde groep behoort, is nog geen versoepeling aangekondigd.

Tijdens een videoboodschap stelde Richard Fain, CEO van de Royal Caribbean Group dat Celebrity Cruises en Silversea Cruises de CDC-richtlijn volgen waarbij 95 procent van de passagiers en 98 procent bemanningsleden moeten zijn gevaccineerd. Bij Royal Caribbean International zijn deze CDC-normen niet haalbaar. De rederij bepaalt dat iedereen die in aanmerking komt voor een inenting, moet gevaccineerd zijn. Omdat Royal Caribbean echter zo gezinsgericht is en er vaak grote aantallen kinderen meevaren, denkt Fain dat de grens van 95 procent niet haalbaar is. Maar zelfs hier zal de overgrote meerderheid van de opvarenden gevaccineerd zijn, zeker met de verlaagde vaccinatieplicht.

© foto Royal Caribbean International

Comments