Cruise

Royal Caribbean Group verlengt opschorting tot eind april

De Royal Caribbean Group heeft de opschorting van haar cruises verlengd tot eind april 2021. Dit moet de rederij meer tijd geven om de nieuwe protocollen aan boord van de schepen uit te werken en de proefvaarten te verrichten zoals opgelegd door de Amerikaanse gezondheidsdiensten (CDC).

Bij Royal Caribbean International varen geen schepen uit tot en met 30 april. Freedom of the Seas komt pas op 2 mei in de vaart en Ovation of the Seas op 7 mei. Deze twee schepen herstarten met hun trans-Atlantische oversteek richting Europa. Een andere uitzondering is Quantum of the Seas die al sinds december korte cruises verzorgt vanuit Singapore en ook de volgende maanden in de vaart blijft. Het schip is op dit ogenblik exclusief voorbehouden aan inwoners van deze stadstaat.

Celebrity Cruises ontvangt tot eind april geen klanten. Ook de trans-Atlantische overtocht van Celebrity Apex met vertrek op 1 mei wordt geschrapt. Verder zullen Celebrity Edge en Celebrity Constellation deze zomer niet in Europa varen.

Ook Azamara schrapt de afvaarten tot 30 april. Dit betekent dat de Azamara Quest haar Europees seizen niet aanvat op 20 maart. Op basis van de huidige communicatie zullen Azamara Quest en Azamara Journey vanaf 1 mei terug varen in Europa. Azamara Pursuit start haar zomerseizoen op 9 mei zoals eerder aangekondigd.

Silversea Cruises verlengt de cruisestop tot en met 1 april 2021.

© foto Celebrity Cruises

Comments