Cruise

Royal Caribbean en Norwegian delen 74 stappen voor veilige hervatting cruises

Het Healthy Sail Panel, opgericht door de Royal Caribbean Group en Norwegian Cruise Line Holdings, heeft een 65 pagina’s tellend rapport klaar met 74 gedetailleerde ‘best practices’ om de volksgezondheid en veiligheid van gasten, bemanning en gemeenschappen die cruisemaatschappijen bezoeken te beschermen. Aanbevelingen zijn onder meer testen, het dragen van mondkapjes en verbeterde hygiëneprocedures op schepen en in de terminals. De aanbevelingen zijn maandag ingediend bij de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) als reactie op het CDC-verzoek voor openbaar commentaar dat zal worden gebruikt voor toekomstige volksgezondheidsrichtlijnen en preventieve maatregelen met betrekking tot reizen op cruiseschepen.

De leden van het panel zijn wereldwijd erkende experts uit verschillende disciplines, waaronder volksgezondheid, infectieziekten, bioveiligheid, gastvrijheid en maritieme operaties. Het panel wordt voorgezeten door gouverneur Mike Leavitt, voormalig secretaris van het Amerikaanse ministerie van Health and Human Services (HHS) en Dr Scott Gottlieb, voormalig commissaris van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). Het Healthy Sail Panel heeft gedurende vier maanden een ambitieus, interdisciplinair volksgezondheidsonderzoek uitgevoerd om normen en richtlijnen te ontwikkelen die het hoogste niveau van veiligheid creëren in de complexe omgeving van een cruiseschip. Het panel is van mening dat haar robuuste aanbevelingen zullen helpen bij het vormen van strategieën voor een veilige hervatting van cruises.

“Wij begrijpen onze verantwoordelijkheid om de gezondheid en veiligheid van onze gasten en bemanning te beschermen, evenals de gemeenschappen die wij bezoeken. Wij hebben het panel gevraagd om ons te helpen leren hoe wij die verantwoordelijkheid het best kunnen nakomen”, aldus Richard Fain, voorzitter en CEO van Royal Caribbean Group. “Wij zijn geïnspireerd door de diepgang van het werk van het panel en hun vastberadenheid om ons te helpen de beste protocollen in de reisindustrie te ontwikkelen.” “De aanbevelingen van het Healthy Sail Panel zijn robuust en uitgebreid en weerspiegelen de intense focus van de panelleden op hun werk”, aldus Frank Del Rio, president en CEO van Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. “Wij weten dat zowel autoriteiten als consumenten verwachten dat cruisemaatschappijen de veiligste vakanties aanbieden en dit werk laat onze toewijding zien om precies dat te doen. “

Fain en Del Rio zeggen dat elk bedrijf de aanbevelingen van het panel kan gebruiken voor de ontwikkeling van nieuwe operationele protocollen. Die worden ter beoordeling en goedkeuring voorgelegd aan de CDC en andere autoriteiten. Dit is een belangrijke mijlpaal in het proces om weer rond de wereld te cruisen. Het werk van het panel is een ‘open bron’, zodat anderen het ook in hun protocollen kunnen opnemen.

Download hier het interactive multimedia-bericht.

Comments