Cruise

Royal Caribbean Cruises wil op 1 augustus heropstarten

Royal Caribbean Cruises heeft de opschorting van de afvaarten van Royal Caribbean International, Celebrity Cruises en Azamara uitgesteld tot en met 31 juli met uitzondering van China waar de maatschappij al op 1 juli opnieuw cruises wil aanbieden. Silversea Cruises zou vanaf de tweede helft van juli geleidelijk heropstarten. De beslissingen zijn genomen in overleg met de Cruise Lines International Association (CLIA) en de Centers for Disease Control & Prevention (CDC). Tijdens de conference call gaf Richard Fain, de CEO van de groep toe dat de heropstart niet overal op hetzelfde tijdstip gebeurt. Azië en Europa waar het coronavirus vroeger heeft toegeslagen, zullen wellicht vroeger heropstarten dan Noord-Amerika.

Fain voegt eraan toe dat het reizen in het post-coronatijdperk niet als voorheen zal gebeuren. Aan boord van de schepen zullen nieuwe gezondheidsmaatregelen gelden. “Het toerisme moet zich aanpassen aan een wereld waar alles is veranderd.” Volgens de topman zullen een aantal van de nieuwe maatregelen een blijvend karakter hebben, net zoals dat het geval was met de veiligheidscontroles op luchthavens en schepen na 9/11. “Onze bedoeling is de normen naar een heel nieuw niveau te tillen. We hebben de tijd, de vastberadenheid en de expertise.”

Tijdens de conference call deed Fain ook de opmerkelijke uitspraak dat de nieuwste schepen van de rederij al vanaf een bezettingsgraad van 30 procent break-even kunnen draaien. Dit betekent dat de rederij zelfs met een gereduceerde capaciteit om de regels op het vlak van social distancing aan boord van de schepen te garanderen en haar kostenbesparende maatregelen, snel opnieuw positieve cijfers zal kunnen realiseren.

© foto Royal Caribbean International

Comments