Analyse, Bestemmingen

Roundup en herbekijk Lanzarote, some places in the world are special

Op dinsdag 27 oktober ging de vijfde webinar door van Turespaña i.s.m. Travel Magazine. Deze keer konden de virtueel aanwezigen uit het comfort van hun eigen zetel bijleren over het eiland Lanzarote. De baseline van Lanzarote is niet voor niets ‘Some places in the world are special‘, want kan je ze ongelijk geven? Het eiland is een kunstwerkje op zichzelf. Je vindt er de perfecte balans tussen natuur en cultuur, en daarbovenop zijn de temperaturen immer aangenaam!

Binnenkort negatieve covidtest nodig

In Spanje gaat binnenkort ook een nieuwe maatregel van kracht, die het voorleggen van een negatieve covidtest verplicht maakt bij het inreizen van het land. Anders heeft een hotel het recht om uw klant te weigeren. Deze maatregel is goedgekeurd maar moet nog door de nodige officiële instanties goedgekeurd worden. Wanneer deze effectief van start gaat zal door de bevoegde instanties binnenkort aangekondigd worden. Tijdens het schrijven van dit bericht (28 oktober 2020) is een negatieve coronatest dus nog niet verplicht, maar weldra zal dit anders zijn.

Lanzarote, some places in the world are special

De bestemmingsexperts van Lanzarote stonden de deelnemers van de webinars te woord met hun deskundige uitleg en inspiratie. Van de partij waren Héctor Fernández en Paula Muñoz voor Turismo Lanzarote en voor de Federación Turística de Lanzarote was Héctor Pulido van de partij. De inleiding van de webinar werd verzorgd door onze eigen moderator Robrecht Willaert, en voor Turespaña verzorgden Rafael Chamorro en Judit Portela het welkomstwoord.

Paula Muñoz deed ons watertanden met een interessante en visueel aantrekkelijke presentatie over Lanzarote, maar niet alvorens eerst de recente (lage) coronacijfers aan te halen. In haar uitenzetting liet ze ons kennismaken met het bestemmingsaanbod. Het eeuwige lenteweer, de gouden stranden, de harmonie tussen mens en natuur en een sportbestemming par excellence zijn slechts enkele van de troeven van het eiland. Je hotel bevindt zich ook telkens ongeveer maximum een halfuur van de luchthaven, of je nu in het binnenland of aan de kust verblijft.

De adembenemende natuur met bijvoorbeeld het Timanfaya national park of de cueva de los verdes alleen al is een bezoek meer dan waard. Gastronomie hoef je ook niet te missen, want met ‘La Geria’ heeft Lanzarote een unieke wijngaard op vulkanische grond.

Q&A

Er werd voldoende tijd geschonken aan vragen en antwoorden na de presentaties. Er werd uiteraard nagepraat over de huidige gezondheidstoestand, de openingsgraad en de bezettingsgraad van de hotels, de mogelijkheden voor activiteiten op het eiland en de golfmogelijkheden, en meer.

Herbekijk

Webinar toch gemist? Geen reden tot paniek, bekijk nu hier:

Comments