Bestemmingen

‘Romantik’ genieten in Münster

Het elegante 17e eeuwse viersterren Romantik Hotel Hof zur Linde, ligt in de bosrijke omgeving van Münsterland aan de oevers van de rivier de Werse, op acht kilometer van het congrescentrum Halle Münsterland en op zestien kilometer van de Allwetterzoo Münster. Voor wie een paar dagen een mooi en relatief onbekend stukje Duitsland wil ontdekken met de auto, is dit historische landgoed een ideale uitvalsbasis. Reisagenten genieten een vaste commissie op de kamerprijzen via de Romantik-keten (allemaal individuele hoteleigenaars) performante GDS-booking tool.

Dit 50-kamers hotel bestaat uit verschillende eenheden met als blikvanger het historisch gebouw zelf – laatst gerenoveerd in 2015- en een landelijk gebouw met vijftien suites en MICE-faciliteiten. De sfeer is familiaal-gezellig en kindvriendelijk -met eigen speeltuintje. Daar het ook de deur openzet voor fietsers en touring bikers, werd een complete fitnessruimte ingericht met solarium, Turks bad, sauna en stoomkamer. De geografische inplanting (niet ver van de Nederlandse oostgrens) genereert een goede mix van Nationaliteiten met de Benelux als belangrijkste gasten na de binnenlandse markt en de Oostenrijkers.

Terwijl in de perceptie van veel Belgische klanten en reisagenten de Duitse keuken eerder nog ouderwets annex klassiek wordt gecatalogeerd, is de jongste jaren net zoals in Nederland, de moderne Duitse keuken ook internationaal aan het opklimmen. Dit hotel bewijst die trend. En tijdens de zomerperiode kan je plaatsnemen op het met moderne tenten overdekte terras, als alternatief voor de historische restaurantruimte binnen. Ook afternoon tea wordt geserveerd, net als een frisse pint uit de ‘stube’. Klassieke services zoals gratis parkeren, gratis kranten en badjassen zijn inbegrepen.

Conclusie: een knetterend haardvuur onder de eeuwenoude eiken balken te midden de antieke meubelen maken dit een stijlvol én sfeervol adres, bekroond met een moderne/gevarieerde keuken –zelfs vegetarisch voor wie wil.

Robrecht Willaert, hoofdredacteur

Praktisch: Romantik Hotel Hof zur Linde, Handorfer Werseufer 1, Münster. Pakweg drie uur rijden vanuit Antwerpen.

https://www.hof-zur-linde.de    

info@hof-zur-linde.de

 

Comments