Hotellerie

ROBINSON Club maakt debuut in Kaapverdië

TUI Group’s premium clubmerk ROBINSON breidt uit in Afrika. Zaterdag 14 december opende de ROBINSON Club Cabo Verde zijn deuren op het eiland Sal bij Santa Maria. Creoolse cultuur en moderne clubvakanties ontmoeten elkaar op de Kaapverdische eilanden. De nieuwe club betekent een verdere uitbreiding van de portefeuille van TUI Group op deze populaire bestemming. “Met de nieuwe ROBINSON Club Cabo Verde verwelkomen we met veel plezier een club met een stijlvol design en bovenal uitstekende klimaatomstandigheden. ROBINSON-gasten kunnen het hele jaar door een vakantie in de zon doorbrengen”, aldus Bernd Mäser, Managing Director van Robinson Club GmbH.

© TUI

De nieuwe club voor volwassenen met 307 kamers, waaronder 16 suites, wil vooral koppels en solo-reizigers aantrekken die genieten van watersporten of recreatieve activiteiten. De tweepersoonskamers met een oppervlakte van bijna 25 m² hebben een modern en licht ontwerp. De suites, bestaande uit twee kamers en twee badkamers op 87 m², bieden een zijdelings zeezicht. De club biedt haar gasten het bekende all-inclusive concept van ROBINSON aan. Een hoofdrestaurant, twee specialiteitenrestaurants en drie verschillende bars zorgen voor culinaire diversiteit.

© TUI

Het zandstrand, acht kilometer lang en 200 meter breed, biedt de gasten de mogelijkheid om een breed scala aan watersporten te beoefenen, waaronder kitesurfen, windsurfen, zeilen of stand-up peddelen. Vakantiegangers die liever op het strand sporten, kunnen voetballen of beachvolleyballen met uitzicht op zee. Het aantrekkelijke aanbod wordt vervolledigd door een fitnessruimte met een groepsruimte, een Body & Mind ruimte voor yoga en pilates, indoor cycling en een powerplate. Na een training kunnen gasten genieten van de WellFit spa met daksauna, Finse sauna, biosauna en massages.

TUI ontdekte al vroeg het potentieel van Kaapverdië en wil bijdragen aan de ontwikkeling van het toerisme op het eiland. Het toerisme is ondertussen de belangrijkste industrie van het land geworden. Daarnaast heeft TUI Care Foundation projecten op deze eilandengroep. In samenwerking met lokale initiatieven beschermt de non-profit stichting de broedplaatsen van zeeschildpadden op de stranden en betrekt ze lokale gemeenschappen en partners bij de bescherming van de schildpadden.

Comments