Cruise

Riviercruises starten geleidelijk weer op

Niet alleen de zeecruises, maar ook de riviercruises bereiden hun heropstart voor. Diverse rederijen hebben de jongste dagen aangekondigd deze zomer in Europa te zullen varen. CroisiEurope cruiset vanaf 7 juni op de Douro in Portugal en biedt vanaf eind juni/begin juli cruises aan op de Franse waterwegen en de Rijn. Vanaf 7 juli volgen de Elbe, Oder en Donau. In de loop van augustus kunnen uw gasten opnieuw inschepen voor cruises op de Guadalquivir en de Po. Ook de zeecruises hervatten. Op 10 juni vaart La Belle de l’Adriatique voor het eerst weer uit in Kroatië. De eerste afvaart met La Belle des Océans tussen Nice en Corsica staat gepland voor 4 juli.

De rederij spreekt haar optimisme uit over de heropstart. Fransen, Belgen, Zwitsers, Duitsers en Spanjaarden boeken vanaf de eerste afvaarten. In de loop van de zomer hoopt CroisiEurope ook opnieuw Britten, Scandinaviërs en eventueel Noord-Amerikanen te mogen verwelkomen.

Viking River Cruises zal vanaf juli vijf vaarschema’s aanbieden op de Rijn, in Frankrijk en in Portugal. Sinds vorige week vaart Viking Venus, het nieuwste zeeschip al in Groot-Brittannië. Voorzitter Torstein Hagen: “Het is duidelijk dat heel wat mensen staan te popelen om de wereld opnieuw te ontdekken. We waren zeer verheugd onze eerste gasten opnieuw te mogen verwelkomen in Groot-Brittannië en kijken ernaar uit om vanaf juli reizigers te mogen ontvangen op de Europese waterlopen.”

Ook Riviera River Cruises ziet Portugal als de instap naar een hervatting van haar Europese afvaarten. De rederij kondigt vanaf 2 juli cruises op de Douro aan. Intussen evalueert Riviera de sanitaire situatie in Europa en zal geleidelijk bestemmingen toevoegen als de reisadviezen dit toelaten.

AmaWaterways heeft 3 juli vooropgesteld voor de hervatting van haar cruises op de Douro. Op 21 juli volgt de Donau en vanaf 22 juli vaart de rederij opnieuw in Frankrijk. Mede-oprichtster Kristin Karst is blij dat de situatie in Europa in positieve zin evolueert en optimistisch over de nieuwe reisvoorwaarden voor vakantiegangers van buiten Europa. Dit zal onder meer Amerikanen toelaten naar Europa te reizen indien ze volledig zijn gevaccineerd.

Uniworld Boutique River Cruises maakt haar heropstart op 18 juni in Italië. Kort daarna hernemen de riviercruises in Frankrijk. Vanaf september zal de maatschappij opnieuw afvaarten voorstellen op de Nijl en de Amazone. Scenic en Emerald Cruises starten respectievelijk op 30 en 31 juli hun riviercruises op in Portugal.

Diverse maatschappijen eisen net als hun collega’s op de oceanen dat alle passagiers volledig zijn gevaccineerd voor ze kunnen inschepen.

© foto’s CroisiEurope en Riviera River Cruises

Comments