Hotellerie

RIU opent Riu Playa Park op Mallorca

RIU Hotels & Resorts heeft het nieuwe Riu Playa Park op het eiland Mallorca ingehuldigd. In het kader van de vernieuwing van hun complete internationale hotelaanbod, heeft RIU opnieuw een stap gezet. Na het slopen van het oude Riu Playa Park, sinds 1982 eigendom van de keten, is een nieuw 4-sterrenhotel gebouwd. “Het zal de gasten verrassen met de moderne constructie en diensten, waarin de beste ervaringen van de keten van de afgelopen jaren samenkomen,” aldus RIU.

“Toen we te maken kregen met de renovatie van het Riu Playa Park, besloten we om de investering te verhogen en een nieuw hotel te bouwen in een hogere categorie. Hiermee proberen we nieuwe klanten aan te trekken met name uit de gezinsvakantiecategorie. Het totale geïnvesteerde bedrag bedraagt meer dan 35 miljoen euro en ik geloof dat het resultaat zeer gewaardeerd zal worden door onze klanten”, legt Luis Riu, CEO van RIU Hotels uit. “Na dit project in Mallorca rest alleen nog de renovatie van Riu Concordia. Deze gaat aan het einde van dit jaar van start en zal voltooid zal zijn in het voorjaar van 2020.”

Riu Playa Park ligt op een paar meter van het strand en biedt 24-uurs all-inclusive service en gratis WiFi in alle ruimtes. Het heeft in totaal 475 ruime kamers die uitgerust zijn met alles wat nodig is om het comfort van de gast te verzekeren. De nieuwe stijl van de kamers combineert vrolijke kleuren met eenvoudige lijnen, wat verfrissend is in een sfeer van mediterrane rust. Als een noviteit in de hotels op dit eiland heeft RIU besloten om in dit hotel 17 exclusieve kamers met zwembad voor privégebruik te introduceren.

Met het doel om een authentiek en kwalitatief hoogstaand gastronomisch aanbod te bieden heeft Riu Playa Park een hoofdrestaurant, ‘Mallorca’, en een themarestaurant ‘Spices’. In het hoofdrestaurant worden de beste nationale en internationale gerechten geserveerd in uitgebreide buffetten met twee keer per week een thema. In het themarestaurant, open voor diners, varieert het culinaire aanbod gedurende de week. Aanvullend hierop kunnen gasten genieten van de snacks van grillbar ‘Pepe’s Food’.

De lobbybar ‘Mediterráneo’ en de bar aan het zwembad met de swim-up bar ‘Cala Blava’ vervolledigen het aanbod van eten en drinken van het nieuwe Riu Playa Park. In de eerste worden de hele nacht door hapjes en drankjes geserveerd. In de tweede kunnen gasten genieten van hun favoriete drankjes en cocktails terwijl ze afkoelen in het zwembad. Daarnaast heeft het hotel nog twee andere zwembaden, één met geïntegreerde ligstoelen en nog een verwarmd zwembad.

Het hotel heeft ook parkeergelegenheid voor klanten en een fitnessruimte voor hen die ook tijdens de vakantie hun routine willen behouden. Ook is er een podium bij de bar ‘Cala Blava’, die tot middernacht openblijft, waar het avond entertainment van het hotel bestaat uit shows en livemuziek.

© RIU Hotels & Resorts

Comments