Hotellerie

RIU Hotels & Resorts komt naar Canada

© RIU Hotels & Resorts

RIU Hotels & Resorts heeft de bouw aangekondigd van een hotel in de stadslijn Riu Plaza in Toronto, de grootste stad van Canada en het culturele, commerciële en financiële centrum van het land. Het Spaanse bedrijf is van plan om ongeveer 100 miljoen dollar te investeren in het project. Het zal het eerste RIU-hotel in Canada zijn en het maakt deel uit van het hoteluitbreidingsplan in grote steden over de hele wereld.

Het project zal in de avant-gardistische en verfijnde stijl van de Riu Plaza-lijn worden uitgevoerd en bevindt zich nu in de laatste fase van het ontwerp. De opening is gepland in 2021. Het moderne, nieuwe gebouw zal gevestigd zijn in het financiële district van de stad en zal voor tweeledig gebruik zijn. RIU investeert in het gedeelte bestemd voor het hotel met 350 kamers, vergaderzalen, een fitnessruimte, een bar en een restaurant. De bovenste verdiepingen van het gebouw zijn voor residentieel gebruik.

Luis Riu, CEO van RIU Hotels & Resorts heeft verzekerd dat de opening van het eerste hotel in Toronto “een grote stap is in ons streven naar uitbreiding van de Riu Plaza-hotellijn in de belangrijkste steden van de wereld, waarbij het RIU-merk van de meest traditionele vakantiebestemmingen wordt geïmplementeerd. We hopen dat dit hotel RIU-klanten over de hele wereld zal aantrekken om de stad Toronto met ons te ontdekken. We hopen ook dat de loyale Canadese klanten zullen besluiten om ons stedelijk product te leren kennen. Dit project betekent ook een nieuwe impuls voor de bekendheid van ons merk binnen en buiten Canada”.

RIU Hotels & Resorts is al jaren verbonden met Canada, omdat het een van de belangrijkste markten is voor zijn hotels in het Caribisch gebied, Mexico en Midden-Amerika. Maar pas na de opening van dit nieuwe hotel is Riu ook fysiek in het land aanwezig.

Madrid, Londen en New York

De Riu Plaza-lijn heeft belangrijke projecten gepland voor de komende jaren. De eerste  opening komende lente is Riu Plaza España. Dit is het eerste stadshotel van RIU in Spanje in het wordt gevestigd in het emblematische Edificio España in Madrid. In Londen heeft RIU een gebouw gekocht in een van de beste delen van de stad, naast Victoria Station, om een hotel in de stedelijke lijn te openen in 2020. In New York is het tweede Riu Plaza-hotel al in aanbouw en de opening hiervan zal in 2021 zijn.

Comments