Cruise

Richard Fain (RCL): Wetenschap heeft CDC ingehaald

Richard Fain, CEO van de Royal Caribbean Group trek hard van leer tegen de Amerikaanse gezondheidsdiensten. De CDC heeft 4,5 maand na de voorwaardelijke opheffing van het cruiseverbod nog steeds geen details vrijgegeven over de voorwaarden waaraan de rederijen moeten voldoen om terug te kunnen varen vanuit een haven in de Verenigde Staten. De praktijk heeft in andere delen van de wereld intussen aangetoond dat cruiseschepen wel degelijk op een veilige manier gasten kunnen ontvangen.

De voorbije maanden heeft Royal Caribbean in Azië al meer dan 100.000 passagiers ontvangen. Alles samen werden amper 10 mensen positief getest. Deze werden via geavanceerde systemen van testing en contact tracing meteen opgespoord en geïsoleerd zonder de andere opvarenden te verstoren. Fain: “Het cijfer ligt opmerkelijk laag. Bovendien werd in tegenstelling tot aan land iedereen getest op de schepen.” De Royal Caribbean-topman formuleerde de opmerking tijdens een virtuele ontmoeting met reisagenten.

De CDC wil voor elk schip een testcruise vóór de heropstart. Volgens Fain is deze visie intussen volledig achterhaald. “De theorie is mooi, maar de cruise-industrie heeft de voorbije maanden in de praktijk op succesvolle wijze meer dan 350.000 gasten ontvangen. Deze cijfers bewijzen dat onze protocollen werken.”

Terwijl het zomerseizoen in Alaska meer en meer op de helling komt te staan, is Richard Fain optimistisch voor andere vaargebieden. De groep biedt al cruises aan vanuit Singapore en start binnenkort cruises op vanuit Israël, Sint-Maarten en de Bahama’s. Zopas kwam daar nog Bermuda bij. Vision of the Seas zal vanaf 26 juni vanuit Hamilton naar de Caraïben en Bahama’s varen. De groep heeft wel aangekondigd dat op al deze afvaarten zowel de bemanningsleden als de volwassen passagiers moeten gevaccineerd zijn.

© foto Royal Caribbean Group

Comments